Ezt nem ússzuk meg szárazon: kiadták a figyelmeztetést, letarolja a vihar az országot

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt nem ússzuk meg szárazon: kiadták a figyelmeztetést, letarolja a vihar az országot

A HungaroMet figyelmeztetése szerint, Délnyugat felől egy vonalba rendeződött zivatarrendszer érte el a délnyugati országrészt, és fokozatosan gyengülve halad tovább az ország belső területei felé északkeleti irányba. A késő esti órákban várhatóan a keleti, északkeleti országrészt is eléri.

Ahogy a jelzésben írják, a zivatarokat viharos (általában 60-80 km/h) széllökés, felhőszakadás (ált. 15-30 mm, de a Dunántúl délnyugati felén, kétharmadán lokálisan akár 30-50 mm), apróbb szemű jég (<2 cm) kísérheti. Kiemelten a Dél-Dunántúlon, esetleg a Dunántúl középső és nyugati részén, illetve a Dél-Alföld egyes részein heves zivatarok is előfordulhatnak (~2-4 cm jégátmérő, > 90 km/h széllökés). Az éjszaka második felére a zivatartevékenység az ország északkeleti felére tevődik át.

Forrás: HungaroMet
Forrás: HungaroMet

Szerdán a nap első felében elsősorban az ország északkeleti harmadán fordulhat elő nem heves zivatar, emellett az Észak-Dunántúlon minimális eséllyel villámtevékenység társulhat egy-egy záporos góchoz. Délután az északkeleti, keleti harmadban ismétlődő jelleggel újabb zivatarok alakulhatnak ki, melyeket felhőszakadás (ált. 15-30 mm, lokálisan néhol >30 mm), apró szemű jég (< 2 cm) és szélerősödés kísérhet. Emellett délután kisebb számban a nyugati és déli határvidéken is előfordulhatnak zivatarok. A késő esti órákra a zivatarok lassan fokozatosan lecsengenek, jelentősen csökken a számosságuk.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zivatar

jégeső

vihar

figyelmeztetés

szél

viharos szél