Kölyökkutyát lopott a férfi: szülinapi ajándéknak szánta az ebet

MTI   
  Megosztom
Kölyökkutyát lopott a férfi: szülinapi ajándéknak szánta az ebet

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki ellopott egy kölyökkutyát.

A vád szerint a férfi 2023. november 24-én egy hozzátartozója születésnapjára készült, akinek egy kölyökkutyát szeretett volna ajándékozni. Miközben a vádlott Kál településen sétált, az utcáról meglátta az egyik ház udvarán szaladgáló ebet, ezért egy hirtelen ötlettől vezérelve bemászott az ingatlanba, majd felkapta a kölyök kan németjuhász kutyát és a kezében az állattal távozott a helyszínről. A férfi a lopott állatot elajándékozta rokonának.

Néhány nap elteltével a vádlott – miközben a gyanúsítotti kihallgatására igyekezett – a kutyát visszavitte eredeti tulajdonosának, annak legnagyobb örömére.

Az ügyészség szabálysértési értékre, helyiséghez tartozó bekerített helyre a jogosult tudta és beleegyezése nélkül bemenve elkövetett lopás vétségével vádolja a férfit. A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádiratában jóvátételi munka intézkedés alkalmazására tett indítványt a cselekményét megbánó, büntetlen előéletű és a kölyökkutyát visszaszolgáltató vádlottal szemben.

A felvételt egy biztonsági kamera készítette.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

füzesabony

kölyökkutya

lopás

ellopott kutya

kutyalopás

születésnap

kál

német juhász