Esernyőket elő, kiadták a figyelmeztetést: felhőszakadásra, jégesőre is készülhetünk

HelloVidék   
  Megosztom
Esernyőket elő, kiadták a figyelmeztetést: felhőszakadásra, jégesőre is készülhetünk

A HungaroMet előrejelzése szerint, ma a déli, délutáni órákban elsősorban az ország keleti felében, azon belül is főleg északkeleten, illetve a Dunántúlon, majd este, éjjel leginkább a középső országrészben valószínűek akár több helyen is zivatarok. A holnapi nap folyamán a zivatarokat is okozó csapadékzóna fokozatosan északkelet felé helyeződik át, mögötte a nap második felében újabb hullámban jelenhetnek meg záporok, zivatarok, legkisebb eséllyel a délnyugati, nyugati vidékeken.

Hozzátették, a zivatarokat elsősorban felhőszakadás kísérheti (>25-30; kifejezetten intenzív, lassan mozgó zivatargócokból akár >45-50 mm is összegyűlhet), de környezetükben néhol erős, viharos (55-75 km/h) széllökés, illetve kevés helyen jégeső (jellemzően 1 cm alatti átmérővel) előfordulhat. Pénteken elsősorban az északkeleti határ közelében hevesebb zivatar kialakulására is számottevő esély nyílik 80 km/h-t meghaladó szélrohamok, és nagyobb méretű (>2 cm) jég kíséretében.

Forrás: HungaroMet
Forrás: HungaroMet

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zivatar

felhőszakadás

zivatargóc

viharos szél

széllökés

jégeső