Ettől cukibb, ma már nem lesz: vidrabébiket engedtek szabadon a Balaton környékén

HelloVidék   
  Megosztom
Ettől cukibb, ma már nem lesz: vidrabébiket engedtek szabadon a Balaton környékén

Egyéves vidrákat engedtek szabadon Somogyban, a Balaton térségében lévő természetvédelmi területen.

A Petesmalmi Vidrapark posztjában írja:

Ismét elmentek a "vidragyerekek"egy új szebb ,szabadabb élet felé... Mindig nehéz és ahogy mennek az évek egyre nehezebb...velük voltam amikor vadóc elárvult bébiként érkeztek, lestem a lélegzetüket is, imádkoztam, ha baj volt, óvtam féltettem őket, együtt nevettünk az első tétova lépéseken, hallottam a szívverésüket amikor cumisként bújtak hozzám oltalomért, amikor kikerültek a vidraoviba, aggódva figyeltem hogy illeszkednek a kinti világba.
Már csak képzeletben szeretgethetem, mert odakint már felkészülés van a való világra, ahol nem bújhat az embermamája ölében. Kegyetlen világ a vadon, és neki alkalmazkodnia kell ehhez, ezért a saját érdekükben teszem minden áldott alkalommal. Az igazi szeretet nem az, amikor egy vadállatot, ha egészséges belekényszerítünk a mi világunkba. Aztán eljön a nagy nap, amikor készen áll arra, hogy megkezdje az igazi szabad életét.
Összehangolt feladat ez. A Fővárosi Állat- és Növénykert szakemberei sok sok éve segítenek, hogy minden zökkenőmentesen menjen. Nélkülük ez nem menne így.
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársai pedig megkeresték a 4 ifjú számára a lehető legjobb legbiztonságosabb terepet, ahol megkezdhetik a kis életüket.
Külön köszönöm László Horvátnak, a Veresegyház Medveotthon szakemberének, és Zsolt Schléglnek a Pitbullland vezetőjének, és Sóstó Vadvédelmi Központnak a segítséget.
Elmentek a gyerekeim, ismét. Én pedig kissé nehéz szívvel az újabb elválástól, de mosolyogva tekintek a jövőbe, ahol ismét azt csinálhatom amire születtem, ami a legfontosabb nekem a világon. Ismét oltalmat szeretetet és a szívem egy darabját adni a következő elárvult vidrabébinek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

vidra

somogy megye

petesmalmi vidrapark