Brutális, hányas fokozatra kapcsolt az időjárás: jégeső, villámlás villámárvíz után mi jöhet még?

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális, hányas fokozatra kapcsolt az időjárás: jégeső, villámlás villámárvíz után mi jöhet még?

Villámárvíz mosta el nyugatot jégeső, villámlás kíséretében - írja az Időkép. A vihar még nem vonult el, pedig a lehullott esőmennyiségben már így is magasan vezetnek.


 


 

Erős viharok alakultak, és vonultak szombaton az ország több táján. Nyugaton a lassan mozgó és nagy területet felölelő cellák ontották magukból a vizet, sőt a jeget. Sárváron csak lassan lehetett közlekedni az utakon átfolyó víztől - írta az Időkép, a lap hozzátette:

A balatoni zivatarokra a Bakony rádobott, Eplényben a borsó nagyságú jég mellett cseresznyeméretű verte el a növényeket. Ömlött a jég és a felhőszakadás elárasztotta az utakat. Itt 30 mm-t mértünk, nyugaton még mindig tart a műsor, reggel 8-ig 20-30, Magyarszombatfán 48 mm esett.

De mi várható a folytatásban?

Vasárnap fátyol-, illetve gomolyfelhők zavarhatják a napos időszakokat. Elszórtan főként nyugaton és északon, valamint néhol a középső tájakon alakulhat ki zápor, zivatar. A keleti-délkeleti szél délen és a Dunántúlon lehet élénk. Délután 23-29 fokot mérhetünk.

Hétfőn sok napsütésre készülhetünk, a gomolyokból csak néhol alakulhat ki rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar. Néhol a Dunántúlon és északkeleten élénk lehet a keleti, délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Kedden a napsütésé lesz a főszerep, csak kevés helyen - elsősorban nyugaton - alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Napközben helyenként felélénkül a keleti-északkeleti szél, délután a Dunántúlon erősödik fel az északnyugatira forduló szél. Délután 25-29 fokot mérhetünk.

Szerdán egy gyenge hidegfront hatására elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki, de napsütésből sem lesz hiány. Az északnyugati szél a Dunántúlon, majd a középső és keleti tájakon élénk, erős lesz. Napközben 22-29 fokig melegedhet a levegő, a Dunántúlon lesz enyhébb az idő.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

árvíz

villámárvíz