Csak esővízgyűjtőt akartak ásni: kész horror, mit találtak a piliscsabai kertben

hvg.hu   
  Megosztom
Csak esővízgyűjtőt akartak ásni: kész horror, mit találtak a piliscsabai kertben

Több mint másfél tonna össztömegben került elő második világháborús robbanótest egy piliscsabai családi ház hátsó kertjéből, amikor az esővízgyűjtő tartály ásása közben feltételezett robbanóeszközöket találtak az ott dolgozó munkások – derül ki a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezredének beszámolójából, amit a HVG szemlézett.


 


 

Mint írják, a rendőrségi bejelentést követően érkeztek a helyszínre a tűzszerészek, akik megállapították, hogy két darab második világháborús eredetű, 15 cm-es magyar repeszromboló gránát került elő a kertben. Az érintett területet fémkereső eszközök segítségével módszeresen átkutatták, végül összesen 34 szunnyadó robbanótestet emeltek ki. A gránátok biztosított gyújtószerkezetekkel rendelkeztek, szállítható állapotban voltak, így azokat a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére vitték el a katonák, későbbi megsemmisítés céljából.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tűzszerész

bomba