Riadót fújt a belügy: durva aszályra készülhetünk, szomjazni fognak a magyar földek

MTI   
  Megosztom
Riadót fújt a belügy: durva aszályra készülhetünk, szomjazni fognak a magyar földek

Tartósan vízhiányos időszakot hirdetett a belügyminiszter az ország teljes területére. Erre azért volt szükség, mert az országos aszálytérkép és a meteorológusok szerint is erősen vízhiányos a talaj állapota országszerte. Ez egyben azt is jelenti, hogy az állam elengedi az öntözési díjat a gazdák egy részénél - derült ki az ATV Híradójából.

Az elmúlt időszakban sorra dőltek meg a havi melegrekordok Európa-szerte. A szakemberek idénre még szárazabb nyarat prognosztizálnak. Tartósan vízhiányos időszakot hirdetett a belügyminiszter is az ország teljes területére. Erre azért volt szükség, mert az országos aszálytérkép és a meteorológusok szerint is erősen vízhiányos a talaj állapota országszerte. Ez egyben azt is jelenti, hogy az állam elengedi az öntözési díjat a gazdák egy részénél - derült ki az ATV Híradójából.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

agrárminiszter

mezőgazdaság