Ez a luxusnyaraló lett az év háza a Balatonnál + képek

HelloVidék   
  Megosztom
Ez a luxusnyaraló lett az év háza a Balatonnál + képek

A felhívás célja a minőségi építészet népszerűsítése, megismertetése a tágabb közönséggel, figyelemfelhívás a Balaton környezetében épített példaértékű épületekre.Az ünnepélyes díjkiosztó ünnepségre a tihanyi Apátsági Rege Cukrászdában került sor 2018. október 26.-án.

A Nők a Balatonért Egyesület a Balatoni Szövetséggel együttműködve idén először hirdette meg az Év Balatoni Háza építészeti díjpályázatot. A pályázat lebonyolítását a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága támogatta.

A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet területén épült, 2015. január 01. után használatba vett épületekkel lehetett 2018. augusztus 31.-ig pályázni három kategóriában:

  • az év balatoni lakóháza
  • az év balatoni középülete
  • az év balatoni üdülő/ gazdasági épülete

A bíráló bizottságban a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a három érintett megye építész kamarája, a NABE és a Balatoni Szövetség képviselője kapott helyet. A bizottság elnöke Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár volt.

A pályázatra elektronikusan lehetett nevezni a megépült épületek terveivel, illetve a házról készült fotókkal. A beérkezett pályázatokból elő-bírálat után a zsűri kiválasztott tizenegyet, melyet a helyszínen is megtekintett. A helyszíni szemle után került sor a bíráló bizottság ülésére, melyen az alábbi eredmények születtek:

Az Év Balatoni Háza építészeti díjpályázat díjazottjai:

az Év Balatoni Lakóháza: Dörgicse, Portushome (tervező: Kovács D. Barna)

az Év Balatoni Üdülőépülete: Fonyód, nyaraló (felelős építész: Dénes György)

az Év Balatoni Középülete: Alsóörs, Marina (felelős építész: Szilvási Attila)

a Nők a Balatonért Egyesület különdíját kapja: Pusztaszemes, Dióliget lakóház (tervező: Villányi Norbert, V. Marton Rozália)

a Balatoni Szövetség különdíját kapta: Csopak, Schieszl pince (felelős tervező: Tóth Péter)

a Magyar Építőművészek különdíját kapta: Tihany, Vitorlásiskola (Tervezők: Völgyi Botond, Székely György)

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

az év balatoni háza

pályázat

díj

építészet

nyaraló

lakóház

üdülő