Ez a luxusnyaraló lett az év háza a Balatonnál + képek

HelloVidék   
  Megosztom
Ez a luxusnyaraló lett az év háza a Balatonnál + képek

A felhívás célja a minőségi építészet népszerűsítése, megismertetése a tágabb közönséggel, figyelemfelhívás a Balaton környezetében épített példaértékű épületekre.Az ünnepélyes díjkiosztó ünnepségre a tihanyi Apátsági Rege Cukrászdában került sor 2018. október 26.-án.

A Nők a Balatonért Egyesület a Balatoni Szövetséggel együttműködve idén először hirdette meg az Év Balatoni Háza építészeti díjpályázatot. A pályázat lebonyolítását a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága támogatta.

A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet területén épült, 2015. január 01. után használatba vett épületekkel lehetett 2018. augusztus 31.-ig pályázni három kategóriában:

  • az év balatoni lakóháza
  • az év balatoni középülete
  • az év balatoni üdülő/ gazdasági épülete

A bíráló bizottságban a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a három érintett megye építész kamarája, a NABE és a Balatoni Szövetség képviselője kapott helyet. A bizottság elnöke Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár volt.

A pályázatra elektronikusan lehetett nevezni a megépült épületek terveivel, illetve a házról készült fotókkal. A beérkezett pályázatokból elő-bírálat után a zsűri kiválasztott tizenegyet, melyet a helyszínen is megtekintett. A helyszíni szemle után került sor a bíráló bizottság ülésére, melyen az alábbi eredmények születtek:

Az Év Balatoni Háza építészeti díjpályázat díjazottjai:

az Év Balatoni Lakóháza: Dörgicse, Portushome (tervező: Kovács D. Barna)

az Év Balatoni Üdülőépülete: Fonyód, nyaraló (felelős építész: Dénes György)

az Év Balatoni Középülete: Alsóörs, Marina (felelős építész: Szilvási Attila)

a Nők a Balatonért Egyesület különdíját kapja: Pusztaszemes, Dióliget lakóház (tervező: Villányi Norbert, V. Marton Rozália)

a Balatoni Szövetség különdíját kapta: Csopak, Schieszl pince (felelős tervező: Tóth Péter)

a Magyar Építőművészek különdíját kapta: Tihany, Vitorlásiskola (Tervezők: Völgyi Botond, Székely György)

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

az év balatoni háza

pályázat

díj

építészet

nyaraló

lakóház

üdülő