Még nincs vége: folytatódik a harc a Tisza ellen

HelloVidék   
  Megosztom
Még nincs vége: folytatódik a harc a Tisza ellen

Jól halad a gátépítés. Végleges töltést építenek Tószegen - írja a Vidék.ma.

A 2000 áprilisában a tiszai áradás ellen Tószegen lakossági összefogással ideiglenes töltés épült.

A veszély elmúltával a gátat több szakaszon elbontották, a megmaradt részek állapota pedig romlott. Az azóta kialakult árhullámok ellen továbbra is védekezni kell, ezért fogtak bele a végleges töltés megépítésébe.

A védmű teljes megépítését nyolc ütemben tették lehetővé. Az elmúlt években megvalósult az első négy ütem, tavaly júniusban befejeződött az ötödik ütem első szakasza, most pedig elkészült a második szakaszt is.

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tisza

töltés

gát

árvíz

katasztrófavédelem