Még nincs vége: folytatódik a harc a Tisza ellen

HelloVidék   
  Megosztom
Még nincs vége: folytatódik a harc a Tisza ellen

Jól halad a gátépítés. Végleges töltést építenek Tószegen - írja a Vidék.ma.

A 2000 áprilisában a tiszai áradás ellen Tószegen lakossági összefogással ideiglenes töltés épült.

A veszély elmúltával a gátat több szakaszon elbontották, a megmaradt részek állapota pedig romlott. Az azóta kialakult árhullámok ellen továbbra is védekezni kell, ezért fogtak bele a végleges töltés megépítésébe.

A védmű teljes megépítését nyolc ütemben tették lehetővé. Az elmúlt években megvalósult az első négy ütem, tavaly júniusban befejeződött az ötödik ütem első szakasza, most pedig elkészült a második szakaszt is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tisza

töltés

gát

árvíz

katasztrófavédelem