Mercedes-szimulátort telepítettek Szegeden: életeket menthet 48,8 milliós rendszer

MTI   
  Megosztom
Mercedes-szimulátort telepítettek Szegeden: életeket menthet 48,8 milliós rendszer

A helyszínre vonuló mentőautókkal megegyező szimulátor segíti a hallgatók képzését a Szegedi Tudományegyetemen.

A Szegedi Tudományegyetem közleménye szerint az újonnan átadott, Mercedes-vázra épített, 48,8 millió forint értékű oktatási rendszer eszköztára teljesen megegyezik a jelenleg használt és az utakon futó autókéval.

A szimulátort a graduális és posztgraduális egészségügyi képzések több területén is használják majd, emellett alkalmazható a mentőtisztképzésben és a laikus oktatásban is az egyéni tudás és felkészültség igazolására vagy a csapatmunkák gyakorlására.

A mentőautó-szimulátor az alapvető technikai tudás fejlesztése mellett lehetőséget biztosít a szokatlan vagy váratlan helyzetek oktatására is. A feladatok elvégzését a társak és a külső megfigyelői csoportok is figyelemmel kísérhetik, ezzel lehetőség nyílik a teljesítmény objektív értékelésére és a tapasztalatok közös kiértékelésére is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeged

szegedi tudományegyetem

mentő

szimulátor