270 millióért sem kell senkinek a magyar színészlegenda luxusvillája

HelloVidék   
  Megosztom
270 millióért sem kell senkinek a magyar színészlegenda luxusvillája

Szeleczky Zita villájának irányára 130 millió forinttal csökkent az elmúlt években, azonban ennek ellenére sem kelt még el az 500 négyzetméteres panorámás luxusingatlan. Mi lehet az oka?

Még mindig eladó a 30-as és 40-es évek legendás színésznője, Szeleczky Zita számára épült villa a Dunakanyarban - szúrta ki a HelloVidék az Ingatlanbazár blogján. Bár a portál 290 millió forintos eladási árat írt, egy másik oldalon 270 millió forintos hirdetést is találtunk az egykor 400 milliót kóstáló ingatlanról.

A 4 szintes, 500 négyzetméteres villa 45 kilométerre fekszik a fővárostól Visegrád és Esztergom között. A pilisi hegyormon található, Dunára néző panorámás ingatlant 1996-ban renoválták, így a több ezer négyzetméteres telken található 7 szobás ház egy minden igényt kielégítő luxusingatlan lett magánúttal, több állásos garázzsal, automata öntözővel, riasztóval, videó kaputelefonnal, klímával, úszómedencével és egy 6 személyes jakuzzival felszerelve.

Érdekes, hogy az említett ingatlan jelenleg is többféle áron fut, csak az ingatlan.com adatbázisában 3 hirdetést is talált a HelloVidék. Míg a legolcsóbb esetben 270 milliót kérnek a házért, addig a legdrágább hirdetés már 330 millióért kínálja ugyanazt az ingatlant, de 290 millió forintos hirdetéssel is lehet találkozni.

Látható, hogy nem csak az árakban vannak hatalmas különbségek, hanem hirdetések adatai között is vannak eltérések az alapterület, a telekterület és a szobák száma tekintetében, a képekről azonban egyértelműen beazonosítható, hogy ugyanarról az ingatlanról van szó.

Az Otthontérkép adatai szerint Komárom-Esztergom megyében 178 ezer forint az átlagos négyzetméter ár, ehhez képest Pilismarót vonzáskörzetében ez az összeg csupán 162 ezer forint. A villa a legolcsóbb, 270 milliós áron számolt négyzetméterára 540 ezer forint, ami még így is jócskán meghaladja a térség átlagárát. Mivel évek óta pörög az ingatlanpiac, igen szokatlan, hogy egy luxusvilla ilyen sokáig marad gazdátlanul. Talán a nem megfelelő árazás lehet az oka az ingatlan népszerűtlenségének, és az is szembetűnő, hogy már hosszú ideje nem tudják következetesen belőni az értékét.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

luxus

vidék

villa

ingatlan

ház

otthon