Egyre súlyosabb a helyzet Miskolcon: elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

MTI   
  Megosztom
Egyre súlyosabb a helyzet Miskolcon: elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

Miskolcon fokozatosan romlik a levegő minősége, ezért Kriza Ákos polgármester hétfőn elrendelte a szmogriaó tájékoztatási fokozatát - tájékoztatta a polgármesteri hivatal sajtóosztálya az MTI-t.

A közlemény szerint az automatikus mérőállomásokon a szálló por (PM10) koncentrációja túllépte a tájékoztatási küszöbértéket ezért döntött így a polgármester.

Kriza Ákos arra kéri a miskolciakat, hogy lehetőleg ne használják személyautójukat, főleg a dízelüzeműeket, utazzanak inkább autóbusszal, villamossal, ne égessenek hulladékot, műanyagot, ha lehetséges, mérsékeljék a szén-, és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát. Tilos az avar és kerti hulladék égetése, valamint bármilyen egyéb nyílt téri égetés is.

A levegőhigiénés index alapján két település, Miskolc és Putnok egészségtelen minősítést kapott, de Sajószentpéteren, Egerben és Hernádszurdokon is "kifogásolt" a levegő minősége, írta Facebook-oldalán a tisztifőorvos hétfőn.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a levegő minőségének további romlása várható a következő napokban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

miskolc

levegő

légszennyezés