Hazánk egyre zöldebb: 2854 darab új napelemes kiserőművet telepítettek tavaly

HelloVidék   
  Megosztom
Hazánk egyre zöldebb: 2854 darab új napelemes kiserőművet telepítettek tavaly

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai szerint 2018 első három negyedévében a hálózatra csatlakoztatott napelemek száma közel 7700 darabbal, beépített teljesítménye pedig 60 MW-al növekedett.

A MEKH negyedévente teszi közzé a háztartási méretű kiserőművek (HMKE) számának és kapacitásának bővüléséről szóló jelentését. A 2018 harmadik negyedévéről készített jelentés alapján 2018. január 1. és szeptember 30. között összesen 59,9 MW új HMKE-t telepítettek, melyek mind napelemes rendszerek voltak. Az újonnan telepített napelemek átlagos beépített teljesítménye 7,3 kW-t tett ki, derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal sajtóközleményéből.

Tavaly a harmadik negyedévben a magánszemélyek 2400 darab napelemes HMKE-t telepítettek összesen 14 MW kapacitással, míg az üzleti vállalkozások, közintézmények 454 darab napelemes rendszert kapcsoltak a hálózatra, 8,1 MW kapacitással.

2018 második és harmadik negyedévének eredményeit összegző jelentés, az újonnan belépő háztartási méretű kiserőművekről elérhető a MEKH honlapján, az Ágazatok, Villamos energia, Megújuló energiák rovatban.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. KATTINTS!
  Megosztom

hellovidék

kiserőmű

naperőmű

mekh