Elindult a hűtő- és mosógépcsere program, mutatjuk mik a legkeresettebb márkák

HelloVidék   
  Megosztom
Elindult a hűtő- és mosógépcsere program, mutatjuk mik a legkeresettebb márkák

Elindult az Állami Háztartási Nagygép Csereprogram keretében elnyert pályázatok beváltása. A támogatással a jobb energiabesorolású termékekre nagyobb kedvezmény jár, így akár 45.000 forintot lehet spórolni. Az Euronics Műszaki Áruházlánc és webáruház ezért a legalább A++ besorolású elöltöltős mosógépek és kombinált alulfagyasztós hűtőszekrények népszerűségét jósolja. A legtöbb pályázatot mosógépre használja fel a lakosság.

Magyarországon sokan elöregedett háztartási nagygépeket használnak. Az Euronics és a GKI 2018 júliusában készített 1200 fős lakossági felmérése szerint egy átlagos magyar háztartás 9,5 évente cseréli le hűtőszekrényét, derül ki az Euronics sajtóközleményéből.

Ötből négy vásárló számára az ár után a fogyasztási adat a második legfontosabb szempont a döntésben. A környezettudatosságot erősíti az is, hogy az Otthon Melege pályázaton elnyert támogatások összege annál nagyobb, minél magasabb energiakategóriájú készüléket választanak a nyertesek.

Az Euronics tapasztalata szerint a mosógépek között az elöltöltős kategória, azon belül is az A+++ készülékek, míg hűtőszekrények esetében az A++ besorolású kombinált alulfagyasztós típusok fogynak a leginkább országos szinten. A pályázat különálló fagyasztókra is beváltható, itt a legnépszerűbb energiabesorolás az A+.

Bár manapság már mindenki ismeri a nagyobb háztartási cikkek fogyasztását jelző betűs besorolási rendszerét, valójában kevesen tudják, hogy a kategóriák pontosan milyen fogyasztási különbséget jelölnek. Egy A+-os hűtőgép például – hasonló méret, felépítés stb. mellett – a sima “A” jelöléshez képest 20%-kal fogyaszt kevesebb áramot. Az A++ és az A+ kategória között további 25%-os fogyasztási különbség van, míg az A+++ még ennél is ⅓-dal kevesebb áramot fogyaszt. Összességében tehát egy “A” jelölésű géphez képest az A+++ kategóriás eszközök több mint 60%-kal gazdaságosabban üzemeltethetők!

Egy normál méretű alulfagyasztós hűtőszekrény áramfogyasztását figyelembe véve az A+ és az A++ energiabesorolás közötti árkülönbség átlagosan 7 év alatt térül meg – azaz mindig érdemes a magasabb besorolású hűtőt választani. Ráadásul elnyert pályázattal ez a különbség nem a lakosság pénztárcáját terheli.

– mondta el Hunyady László, az Euronics marketing és értékesítési igazgatója.

Az Euronics Műszaki Áruházlánc és webáruház az pályázatok beváltásának időszakában jelentősen megérzi a forgalomnövekedést. A mosógépek esetében ez sokszor a 10%-ot is eléri, míg a hűtőszekrények esetében 3-5% között mozog a többlet kereslet. A tavalyi adatok alapján a cég szerint idén is a következő márkák lesznek a legnépszerűbbek:

Mosógép:

  1. Electrolux
  2. Whirlpool
  3. LG
  4. Bosch
  5. AEG

Hűtőszekrény:

  1. Zanussi
  2. Gorenje
  3. LG
  4. Electrolux
  5. Samsung

További információ a beváltásról itt, segítség a legjobb készülékek kiválasztásához pedig itt érhető el.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mosógép

csereprogram