Meglépték: belefizet a pécsi önkormányzat a bérlakás felújításába

HelloVidék   
  Megosztom
Meglépték: belefizet a pécsi önkormányzat a bérlakás felújításába

Körülbelül ezerötszázan várnak a baranyai megyeszékhelyen arra, hogy önkormányzati lakásba költözhessenek. Az igénylők számára most újra megnyílik a lehetőség, hogy kedvezményes áron jussanak otthonhoz - írja a bama.hu.

Pécsen körülbelül 4000 önkormányzati lakóingatlan található, ennek azonban tetemes része, nagyjából a 10 százaléka van olyan rossz állapotban, hogy alkalmatlanok a lakhatásra. Az albérletnél olcsóbb lakhatási lehetőségre viszont nagyon megnövekedett az igény, ezért a városvezetés úgy döntött, hogy a lakó által befektetett felújítási költség egy részét jóváírja a bérleti díjban.

A portál információi szerint az önkormányzat ismételten kiírja az üresen álló és felújításra szoruló önkormányzati lakásokkal kapcsolatos pályázatot, melyre szociális helyzet alapján is lehet jelentkezni. Fontos kitétel, hogy a bérlőknek vállalniuk kell az előírt felújításokat, melyre 1 év áll rendelkezésre. Amennyiben ez megtörtént, korábbinál kedvezőbb díjat tartalmazó megállapodást írnak alá a felek, majd a saját költségre végzett felújítás 50 százalékát, de legfeljebb 1,5 millió forintot lelakhat a bérlő.

Az elbírálásnál előnyt élvez az, aki magasabb összegű önrészt képes felmutatni, önkormányzati társaságnál dolgozik, vagy hosszú ideje rendelkezik érvényes beadott lakáskérelemmel. A kiírás alapján a pályázónak legalább 700 ezer forintos önerővel kell rendelkeznie.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

baranya

önkormányzat

önkormányzati lakás