Elképesztő összegek: ennyibe kerül most egy lakás a Balatonnál

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő összegek: ennyibe kerül most egy lakás a Balatonnál

Az elmúlt évekhez képest több mint háromszázezer forinttal emelkedtek az új építésű ingatlanok négyzetméterára a Balaton partján. A korábbi hatszázötvenezer forint helyett már kilencszázötvenezret is elkérnek egy négyzetméterért. Hozzáértők szerint nyárig további drágulásra lehet számítani - írja a sonline.hu.

A portál szerint az új ingatlanok után főként budapestiek, környékbeliek, debreceniek, szegediek és felvidékiek érdeklődnek. Egy 52 lakásos balatonszemesi társasházat szeptemberben fogják átadni, de az ingatlanok nagy része már elkelt annak ellenére, hogy nagyon megemelkedtek a négyzetméterárak.

Mínuszban lenne a beruházó, ha a másfél évvel ezelőtti árakon kínálná a lakásokat

– mondta Krausz Gábor, egy siófoki ingatlaniroda irodavezetője. Tapasztalatai szerint amelyik új építésű lakás négyzetmétere 650 ezer forintba került, most 850-950 ezer körül alakul. Az áremelkedés oka az erősödő piac, de az is jelentős tényező, hogy a beruházásokra alkalmas területek száma csökkent. Az alapanyagárak és a munkaerő megemelkedett költségei is jócskán megdobják az árakat.

Az irodavezető szerint tovább folytatódik a drágulás. Előrevetíti, hogy a nyárra már meg is haladhatja az 1 millió forintot a lakások négyzetméterára. A Balaton partján már most is vannak olyan ingatlanok, amelyek ennyibe kerülnek. Ezek nagyrészt örök panorámás, jól felszerelt árak. Siófokon és Zamárdiban a legmagasabbak az árak, de a déli part más települései is gyorsan zárkóznak fel. A drágulás nem csak az új építésű, hanem a használt lakások árára is vonatkozik.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ingatlan

lakás

otthon

balaton

árak

áremelkedés