Fontos változás Hevesben: érdemes lesz figyelni a vízórákat

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos változás Hevesben: érdemes lesz figyelni a vízórákat

A Heves Megyei Vízmű Zrt . új ütemtervet készít elő, amely alapján évi egyszeri mérőóra olvasásra tervezi az átállást, előreláthatólag valamikor az év második felétől. Erről, ha az átállás megtörténik, részletes, központilag kiküldött levélben értesíti majd a lakosságot - írja a hatvanonline.hu.

Amíg a változások előkészítése zajlik, a számlázás ütemezése változatlanul marad. A lakosok a megelőző egyéves időszak felhasználási adataiból kalkulált napi átlag alapján becsült számlát fogják megkapni, de be is diktálhatják vagy többféle módon rögzíthetik is az órák állását.

A következő módokon lehet bediktálni az órák állását:

  • A Vízmű weboldalán, ide kattintva.
  • Az ügyfélszolgálaton a 37/341717-es telefonszámot hívva. Itt lehet személyesen vagy üzenetrögzítőre diktálva is leadni az óraállást.
  • Vagy az ugyfelszolgalat@hatvan.hmvizmurt.hu e-mail címre is el lehet küldeni.

A portál szerint, sokkal közelebbi értéket tudunk leadni, ha fotót készítünk az aktuális állásról, majd ezt e-mail-ben elküldjük a megadott címre. A szolgáltató arra hívja fel a figyelmet, hogy aki tud, segítsen idős ismerőseinek, rokonainak az órák diktálásában.

A Vízmű közleménye szerint néhány kritikus helyen tartandó ellenőrző olvasástól eltekintve a megszokott módok szerint történik majd a számlázás június hóban. Kiemelték azt is, hogy leolvasó legközelebb augusztus hónapban fog menni a településre, mivel ez lesz az éves elszámolás hónapja is.

JÓL JÖNNE MOST 500 EZER FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 500 ezer forintot igényelnél, 36 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 10 058 forintos törlesztőrészlettel a CIB Bank nyújtja (THM 7,62 %), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE Bank 11 591 forintos törlesztőt (THM 13,25 %) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

heves megye

ecséd

vízóra

óraállás