Döntöttek: már kistelepüléseken is büntetnek a csúnya házakért

HelloVidék   
  Megosztom
Döntöttek: már kistelepüléseken is büntetnek a csúnya házakért

Új rendeletet fogadott el a méhkeréki képviselő-testület a településkép védelméről. A dél-alföldi faluban úgy döntöttek: tilos lesz feltűnő házakat építeni – írta meg a Beol.

A portál azt írja, hogy az új szabályozás szerint nem lehet trapézlemezzel burkolni a lakóházak homlokzatait Méhkeréken, valamint az is kitétel, hogy a kerítés, az ajtó, az ablak nem lehet rikító színű. A hvg.hu szerint ez nem egyedi eset, számos településen bevezettek más hasonló szabályozást a településkép védelme érdekében: Visegrád például félmillió forint bevételt szerez évente abból, hogy a csúnya épületekre különadót vet ki, Balatonhenyén pedig a gondozatlan ingatlanokat adóztatják meg.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ház

büntetés

településkép

védelem

adó

lakás

festék

szín