Döntöttek: már kistelepüléseken is büntetnek a csúnya házakért

HelloVidék   
  Megosztom
Döntöttek: már kistelepüléseken is büntetnek a csúnya házakért

Új rendeletet fogadott el a méhkeréki képviselő-testület a településkép védelméről. A dél-alföldi faluban úgy döntöttek: tilos lesz feltűnő házakat építeni – írta meg a Beol.

A portál azt írja, hogy az új szabályozás szerint nem lehet trapézlemezzel burkolni a lakóházak homlokzatait Méhkeréken, valamint az is kitétel, hogy a kerítés, az ajtó, az ablak nem lehet rikító színű. A hvg.hu szerint ez nem egyedi eset, számos településen bevezettek más hasonló szabályozást a településkép védelme érdekében: Visegrád például félmillió forint bevételt szerez évente abból, hogy a csúnya épületekre különadót vet ki, Balatonhenyén pedig a gondozatlan ingatlanokat adóztatják meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ház

büntetés

településkép

védelem

adó

lakás

festék

szín