Döntöttek: már kistelepüléseken is büntetnek a csúnya házakért

HelloVidék   
  Megosztom
Döntöttek: már kistelepüléseken is büntetnek a csúnya házakért

Új rendeletet fogadott el a méhkeréki képviselő-testület a településkép védelméről. A dél-alföldi faluban úgy döntöttek: tilos lesz feltűnő házakat építeni – írta meg a Beol.

A portál azt írja, hogy az új szabályozás szerint nem lehet trapézlemezzel burkolni a lakóházak homlokzatait Méhkeréken, valamint az is kitétel, hogy a kerítés, az ajtó, az ablak nem lehet rikító színű. A hvg.hu szerint ez nem egyedi eset, számos településen bevezettek más hasonló szabályozást a településkép védelme érdekében: Visegrád például félmillió forint bevételt szerez évente abból, hogy a csúnya épületekre különadót vet ki, Balatonhenyén pedig a gondozatlan ingatlanokat adóztatják meg.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ház

büntetés

településkép

védelem

adó

lakás

festék

szín