Gazdik, figyelem: fagyállóval mérgezik az állatokat Szentendrén

HelloVidék   
  Megosztom
Gazdik, figyelem: fagyállóval mérgezik az állatokat Szentendrén

Fagyállóval átitatott falatokkal mérgezik a kutyákat és a macskákat Szentendrén. Tucatnyi állat került orvoshoz az elmúlt hetekben, több el is pusztult. Ennek ellenére feljelentést még senki sem tett a rendőrségen. A fagyálló az idegrendszert és vesét támadja, borzalmas kínokat okozva az állatnak - olvasható az ATV beszámolójában.

Ahogy a portál beszámolt róla, az elmúlt hetekben több tucat állat került állatorvoshoz Szentendrén. Az esetek többségében mérgezéses tüneteket produkáltak a kedvencek. Sajnos még nem tudni, hogy egy vagy több személy szórakozik azzal, hogy fagyállóval átitatott élelmet szórnak szét a városban. Egy Facebook posztban arról írtak, hogy a városban több helyen is tapasztaltak mérgezéses megbetegedéseket az állatok körében.

Egy héten belül, két esetben bizonyosodott be a fagyálló mérgezés. Sajnos mindkét eset eutanáziával végződött, mert a méregfelvételtől számított 8-12 órán túl hozták mind a két állatot, sajnos már nem sikerült őket megmenteni, az intenzív kezelés ellenére. Ez egy ittas állapothoz hasonló tünetegyüttes, amit láthatunk az állaton. Ez lehet elesettség, vagy pont az ellenkezője: izgatottság, remegés, nyálzás, hányás, bódult állapot, koordinációs zavar, ataxia. Ezek a legjellemzőbb tünetek, amikor erre kell gyanakodni

– nyilatkozta a híroldalnak Benedek Bianka, állatorvos.

Nem csak Szentendrén történtek mérgezések, Budakalászon és Surányban is voltak hasonló esetek. A portál úgy tudja, hogy ezekben az esetekben nem történt rendőrségi feljelentés. Pedig azt minden gazdinak érdemes tudni, hogy a mérgezés állatkínzásnak számít, ami bűncselekmény. Aki bántalmaz vagy szenvedést okoz egy állatnak, az akár 3 év börtönre is ítélhető.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatok

háziállatok

gazdák

gazdik

macskák

kutyák

mérgezés

állatmérgezés