Gazdik, figyelem: fagyállóval mérgezik az állatokat Szentendrén

HelloVidék   
  Megosztom
Gazdik, figyelem: fagyállóval mérgezik az állatokat Szentendrén

Fagyállóval átitatott falatokkal mérgezik a kutyákat és a macskákat Szentendrén. Tucatnyi állat került orvoshoz az elmúlt hetekben, több el is pusztult. Ennek ellenére feljelentést még senki sem tett a rendőrségen. A fagyálló az idegrendszert és vesét támadja, borzalmas kínokat okozva az állatnak - olvasható az ATV beszámolójában.

Ahogy a portál beszámolt róla, az elmúlt hetekben több tucat állat került állatorvoshoz Szentendrén. Az esetek többségében mérgezéses tüneteket produkáltak a kedvencek. Sajnos még nem tudni, hogy egy vagy több személy szórakozik azzal, hogy fagyállóval átitatott élelmet szórnak szét a városban. Egy Facebook posztban arról írtak, hogy a városban több helyen is tapasztaltak mérgezéses megbetegedéseket az állatok körében.

Egy héten belül, két esetben bizonyosodott be a fagyálló mérgezés. Sajnos mindkét eset eutanáziával végződött, mert a méregfelvételtől számított 8-12 órán túl hozták mind a két állatot, sajnos már nem sikerült őket megmenteni, az intenzív kezelés ellenére. Ez egy ittas állapothoz hasonló tünetegyüttes, amit láthatunk az állaton. Ez lehet elesettség, vagy pont az ellenkezője: izgatottság, remegés, nyálzás, hányás, bódult állapot, koordinációs zavar, ataxia. Ezek a legjellemzőbb tünetek, amikor erre kell gyanakodni

– nyilatkozta a híroldalnak Benedek Bianka, állatorvos.

Nem csak Szentendrén történtek mérgezések, Budakalászon és Surányban is voltak hasonló esetek. A portál úgy tudja, hogy ezekben az esetekben nem történt rendőrségi feljelentés. Pedig azt minden gazdinak érdemes tudni, hogy a mérgezés állatkínzásnak számít, ami bűncselekmény. Aki bántalmaz vagy szenvedést okoz egy állatnak, az akár 3 év börtönre is ítélhető.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatok

háziállatok

gazdák

gazdik

macskák

kutyák

mérgezés

állatmérgezés