Óriási vihar tombolt Szegeden: képeken, videókon a pusztítás

HelloVidék   
  Megosztom
Óriási vihar tombolt Szegeden: képeken, videókon a pusztítás

Faágak zuhantak emberekre, autókra, a jogi kar épületénél fa dőlt a sínekre. A trolivezeték is leszakadt, több helyen áram sincs. 112 kilométer/órás szél csapott le Szegedre, a színház tetejét is leszakította - írja a szeged.hu.

Több mint ötszáz helyre riasztották a katasztrófavédelem munkatársait Csongrád megyében a hétfő délutáni vihar miatt, a legsúlyosabb károk Szeged belvárosában keletkeztek.

Megyeszerte kidőlt fák, leszakadt faágak okoztak károkat, épületek megbontott tetejéről sodort le bádoglemezeket a szél. A megye több pontján áramszünet van. Személyi sérülésről egy bejelentés érkezett, Szegeden a Széchenyi téren egy padon ülő emberre szakadt rá egy platánfa, a hivatásos tűzoltók láncfűrésszel szabadították ki

- mondta Molnár Krisztina a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. Kitért arra is, hogy a károk elhárítása több napig eltarthat.

Nem kímélte a vihar a szegedi jogi kar udvarát sem:

A hatalmas esőzés és szél után a Szegedi Vadaspark sem nyitotta meg ma kapuit:

Tisztelt Látogatóink! A szeptember 9-én kitört vihar okozta károk helyreállítása, technikai okok miatt a Vadaspark nem látogatható szeptember 10-én, kedden. A szíves megértésüket köszönjük!

- írták Facebook-oldalukon megosztott közleményükben.

Nem csak az vadasparkban de még a színház teteje is megsérült a viharban, ráadásul olyan mértékben sérült a tetőszerkezet, hogy az épületbe beesett az eső. A portál információ szerint az épület tetejének nagy részét felhajlította a szél, de ami még rosszabb, hogy a színpad is ázik. Barnák László igazgató hivatalos Facebook-oldalán közölte a hírt:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint 7-8 milliméter eső esett, és majdnem orkán erejű, 112 kilométer/órás széllökéseket mértek. A szolgálat azt közölte, hasonló szélviharra már nem, de esőre kell számítani.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vihar

szeged

vihar

károk

eső

orkán

katasztrófa

sérülés

baleset