Egyre többen használják erre is a mosogatógépet: Te bevállalnád?

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre többen használják erre is a mosogatógépet: Te bevállalnád?

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy az egyetlen dolog, amit a mosogatógépbe lehet rakni, az kizárólag a mosatlan edény, evőeszköz vagy tányér lehet. Talán itt az ideje, hogy másképp gondolj kedvenc háztartási gépedre, ugyanis ennél sokkal több mindenre hasznos lehet!

Noha sok olyan tárgy van, amit nem ajánlott a mosogatógépbe tenni (például öntöttvas edények, fa vágódeszkák, éles kések), vannak olyanok is, melyekről nem gondolnád, de simán ki lehet mosni őket a mosogatógépben. Akár tisztítani, vagy fertőtleníteni szeretnél, használd bátran a mosogatógépedet az alábbi tárgyak tisztítására, csak arra ügyelj, hogy a megfelelő programot és hőfokot használod. Ha nem konyhai eszközöket mosol benne, akkor érdemes kikapcsolni a meleg szárítási lehetőséget, így a mosogatógépbe pakolt tárgyak nem fognak összezsugorodni és összeolvadni.

1. Játékok

Fertőtlenítsd egyszerűen a gyermekjátékokat a mosogatógépben! Ügyelj arra, hogy az apró darabokat helyezd el egy edénybe, hogy ne tegyenek kárt a mosógépedben. Kapcsold ki a meleg szárítást és válassz alacsonyabb hőfokú mosást egy gyengéd mosogatószerrel.

2. Sapkák

Bármennyire szokatlannak tűnik, a baseball és fullcap sapkák kimosásának egyik legjobb módja a mosogatógép használata. Először töröld át enyhe szappannal vagy tisztítószerrel a sapkát, majd ürítsd ki a mosogatógépet, és helyezd a sapkát a felső állványra. Ügyelj rá, hogy fehérítő anyag ne kerüljön a sapkára és a gépre, valamint szárító funkció nélkül, alacsony fokozatra kapcsold a gépet! Gyapjúsapkát soha se helyezz a mosogatógépbe, mivel ezeket az anyagokat kézzel kell mosni, hogy minél tovább megőrizzék finom anyagukat.

3. Cipők

A műanyag és gumicipőket, papucsokat bátran moshatod mosogatógépben. Helyezd őket a felső állványra, tabletta helyett pedig használj folyékony mosószert! A szárító funkció viszont a papucsoknak sem tesz jót, ezért ebben az esetben is érdemes kikapcsolni.

4. Nyeles szemeteslapát

Most őszintén, mikor tisztítottad utoljára a lapátodat? A mosogatóban, vagy a fürdőkádban történő mosdatás helyett jobban teszed, ha a mosogatógépben tisztítod: kevesebb vele a munka, és a baktériumok is elpusztulnak!

5. Smink ecsetek

Ha te is állandóan elfelejted kimosni a sminkes ecseteidet, kézzel pedig túl nagy meló lenne, akkor csak egyszerűen pakold be őket a mosogatógépbe majd hagyd megszáradni! Ezt a piszkos hajkefékkel is megteheted. Havonta egyszer érdemes kimosni ezeket a termékeket, mivel sok baktérium forrása lehet.

Forrás: TipHero

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

otthon

háztartás

konyha

háziasszony

mosogatógép

tárgy

mosás

tisztítás

takarítás