Országos veszély: ezekre a megyékre adtak ki riasztást

MTI   
  Megosztom
Országos veszély: ezekre a megyékre adtak ki riasztást

Az ország nagy részén továbbra is marad a borús, ködös időjárás: több megyében figyelmeztetés van érvényben tartós, sűrű köd veszélye miatt. A látási viszonyokat jelentősen érintő időjárási helyzet elővigyázatosságot igényel.

Az éjszakát az ország döntő részén borult, párás, ködös idő határozta meg. Az Országos Meteorológiai Szolgálat információi alapján szerdán a Dunántúl nyugati felén-kétharmadán már nagy területen szakadhat fel a rétegfelhőzet és a Dél-Alföldön is javulhatnak a látási viszonyok.

Az ország északi, északkeleti harmadán, kiemelten az Északi-középhegység környezetében, illetve a középső területeken viszont várhatóan változatlanul marad a borús idő, zúzmarás köddel: a borult, ködös tájakon előfordulhat hószállingózás, szemcsés hó, ónos szitálás.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között alakul, a legmagasabb nappali pedig általában mínusz 2 és plusz 4, a naposabb tájakon plusz 5 és 8 fok közé eshet.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

köd

időjárás

előrejelzés

riasztás

megye