Országos veszély: ezekre a megyékre adtak ki riasztást

MTI   
  Megosztom
Országos veszély: ezekre a megyékre adtak ki riasztást

Az ország nagy részén továbbra is marad a borús, ködös időjárás: több megyében figyelmeztetés van érvényben tartós, sűrű köd veszélye miatt. A látási viszonyokat jelentősen érintő időjárási helyzet elővigyázatosságot igényel.

Az éjszakát az ország döntő részén borult, párás, ködös idő határozta meg. Az Országos Meteorológiai Szolgálat információi alapján szerdán a Dunántúl nyugati felén-kétharmadán már nagy területen szakadhat fel a rétegfelhőzet és a Dél-Alföldön is javulhatnak a látási viszonyok.

Az ország északi, északkeleti harmadán, kiemelten az Északi-középhegység környezetében, illetve a középső területeken viszont várhatóan változatlanul marad a borús idő, zúzmarás köddel: a borult, ködös tájakon előfordulhat hószállingózás, szemcsés hó, ónos szitálás.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között alakul, a legmagasabb nappali pedig általában mínusz 2 és plusz 4, a naposabb tájakon plusz 5 és 8 fok közé eshet.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

köd

időjárás

előrejelzés

riasztás

megye