Hatalmas fejlesztés: így alakul át tavaszra a balatonfüredi iskola

MTI   
  Megosztom
Hatalmas fejlesztés: így alakul át tavaszra a balatonfüredi iskola

Tavaszra megújul a Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium épülete. A korszerűsítés, villámvédelem és csapadék elvezetés kialakításán kívül, új bútorok és interaktív táblák kerülnek a tantermekbe, illetve röplabdapálya és kerékpár tároló is épül.

Tavaszra megújul a Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium, korszerűsítik egyebek mellett a központi kastélyépületet, megújul az iskola sportpályája és kicserélik a tantermek bútorait - tájékoztatta az intézmény igazgatója az MTI-t.

A Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium központi kastély épületét még Széchenyi Ferenc építtette 1782-ben.

Az intézmény 2012 óta a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság fenntartásában működik. Jelenleg 286 tanulója van az iskolának, a kollégiumban 184 diák lakik

- mondta Komáromi Móric, a Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium igazgatója

A tavaly januárban megkezdett fejlesztésnek köszönhetően most rekonstruálják, ujjáépítik a tetőt, kiépítik a villámvédelmet és elvezetik a csapadékvizet. Az intézmény 417 millió forint uniós támogatásból újulhat meg március végéig.

Az intézményvezető elmondta, hogy az épületben új válaszfalakat alakítanak ki, nyílászárókat cserélnek és felújítják a vizesblokkokat, illetve a tantermekben kicserélik a bútorzatot, interaktív táblák és laptopok segítik majd az oktatást. Új röplabdapálya is épül és egy tárolót is kialakítanak, amely 80 kerékpár elhelyezésére alkalmas.


Az intézmény 2012 óta a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság fenntartásában működik. Jelenleg 286 tanulója van az iskolának, a kollégiumban 184 diák lakik - fűzte hozzá az intézményvezető.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balatonfüred

középiskola

épület

fejlesztés

megújulás

építkezés