Hatalmas fejlesztés: így alakul át tavaszra a balatonfüredi iskola

MTI   
  Megosztom
Hatalmas fejlesztés: így alakul át tavaszra a balatonfüredi iskola

Tavaszra megújul a Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium épülete. A korszerűsítés, villámvédelem és csapadék elvezetés kialakításán kívül, új bútorok és interaktív táblák kerülnek a tantermekbe, illetve röplabdapálya és kerékpár tároló is épül.

Tavaszra megújul a Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium, korszerűsítik egyebek mellett a központi kastélyépületet, megújul az iskola sportpályája és kicserélik a tantermek bútorait - tájékoztatta az intézmény igazgatója az MTI-t.

A Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium központi kastély épületét még Széchenyi Ferenc építtette 1782-ben.

Az intézmény 2012 óta a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság fenntartásában működik. Jelenleg 286 tanulója van az iskolának, a kollégiumban 184 diák lakik

- mondta Komáromi Móric, a Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium igazgatója

A tavaly januárban megkezdett fejlesztésnek köszönhetően most rekonstruálják, ujjáépítik a tetőt, kiépítik a villámvédelmet és elvezetik a csapadékvizet. Az intézmény 417 millió forint uniós támogatásból újulhat meg március végéig.

Az intézményvezető elmondta, hogy az épületben új válaszfalakat alakítanak ki, nyílászárókat cserélnek és felújítják a vizesblokkokat, illetve a tantermekben kicserélik a bútorzatot, interaktív táblák és laptopok segítik majd az oktatást. Új röplabdapálya is épül és egy tárolót is kialakítanak, amely 80 kerékpár elhelyezésére alkalmas.


Az intézmény 2012 óta a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság fenntartásában működik. Jelenleg 286 tanulója van az iskolának, a kollégiumban 184 diák lakik - fűzte hozzá az intézményvezető.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balatonfüred

középiskola

épület

fejlesztés

megújulás

építkezés