Bajban a vidék: innen hiányoznak nagyon a háziorvosok, fogorvosok

HelloVidék   
  Megosztom
Bajban a vidék: innen hiányoznak nagyon a háziorvosok, fogorvosok

A sereghajtó még mindig Borsod-Abaúj-Zemplén megye, ahol 59 üres háziorvosi praxist számoltak, a második legrosszabb helyen Pest megye áll 40 üres státusszal. Nógrádban van olyan település, ahol 1999 óta, vagyis több mint 20 éve nincs fogorvos, Borsod-Abaúj-Zemplénben pedig két helyen már több, mint másfél évtizede nincs fogorvosi ellátás.

Évek óta egyre növekednek a betöltetlen háziorvosi és fogorvosi praxisok számai. A legfrissebb, 2020. január 1-jei friss adatok szerint a háziorvosi üres helyek száma az Állami Egészségügyi Ellátó Központ listáján 404-re nőtt, míg a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnél 469-re, írja az Mfor.

ebből 8 2019-ben, 4 pedig idén szűnt meg. A második legrosszabb helyen Pest megye áll 40 üres státusszal, aminek több mint a fele, 21 szűnt meg 2019-ben. Országos szinten még Baranya megye áll legjobban, ahol „csak” 9 településen várnak háziorvosra, tavaly pedig mindössze egy doktor mondott fel tavaly. 18 településen már 16 éve, 2004 óta nem találnak háziorvost, ennek a fele Borsod-Abaúj-Zemplénben van.

Az ÁEEK-lista szerint a tavaly júniusi 243 betöltetlen fogorvosi praxis 2020. január első napján 236-ra csökkent, míg a NEAK számai növekedést mutatnak: szerintük 256 betöltetlen fogorvosi státusz van az országban. Az eltérés okáról egyelőre nincs információ. A NEAK-lista alapján

Hajdú-Bihar megyében viszont csupán egyetlen egy betöltetlen hely van. Nógrád megyében van olyan település, ahol 1999 óta, vagyis több mint 20 éve nincs fogorvos, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pedig két helyen már több, mint másfél évtizede nincs fogorvosi ellátás.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fogorvos

praxis

háziorvos

orvoshiány

egészségügy