Igazi ritkaság: különleges jövevénnyel gyarapodott a Debreceni Állatkert

HelloVidék   
  Megosztom
Igazi ritkaság: különleges jövevénnyel gyarapodott a Debreceni Állatkert

Érdekes hírről számolt be a Debreceni Állatkert: gyarapodott az országos ritkaságnak számító vietnámi mohabéka család a parkban. A kis jövevény remélhetőleg hamarosan csatlakozhat a Pálmaház lakóihoz.

Tavaly júniusban különleges állatok érkezéséről adott hírt a Debreceni Állatkert: három vietnámi méhabékával bővült a park lakóinak száma. A vietnámi mohabéka a Vietnám és Laosz északi, illetve Kína velük szomszédos részén fekvő esőerdőkben őshonos.

Félvízi fajként barlangokban és sziklahasadékokban él, ahol a mintázatainak és apró kitüremkedéseinek köszönhetően mohos kőfelületre emlékeztető bőrével könnyedén beleolvad környezetébe. Az élőhelypusztulás és az illegális befogások miatt a vadon élő populációi fogyatkozóban vannak, ezért a faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajokat tartalmazó Vörös Listáján.

Ezért is számít ritkaságnak, hogy a három állat érkezését követő bő fél év után az állatkerti gondozók három petét fedeztek fel a békák viváriumában. A peték közül egy termékenynek bizonyult és már ebihalként fejlődik tovább. A pár centiméteres jövevény egyelőre szépen cseperedik, és remélhetőleg szerint néhány hónap múlva végtagokat is növeszt, majd végül csatlakozhat társaihoz a Pálmaházban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

debrecen

debreceni állatkert

béka

állatok

ritka