Igazi ritkaság: különleges jövevénnyel gyarapodott a Debreceni Állatkert

HelloVidék   
  Megosztom
Igazi ritkaság: különleges jövevénnyel gyarapodott a Debreceni Állatkert

Érdekes hírről számolt be a Debreceni Állatkert: gyarapodott az országos ritkaságnak számító vietnámi mohabéka család a parkban. A kis jövevény remélhetőleg hamarosan csatlakozhat a Pálmaház lakóihoz.

Tavaly júniusban különleges állatok érkezéséről adott hírt a Debreceni Állatkert: három vietnámi méhabékával bővült a park lakóinak száma. A vietnámi mohabéka a Vietnám és Laosz északi, illetve Kína velük szomszédos részén fekvő esőerdőkben őshonos.

Félvízi fajként barlangokban és sziklahasadékokban él, ahol a mintázatainak és apró kitüremkedéseinek köszönhetően mohos kőfelületre emlékeztető bőrével könnyedén beleolvad környezetébe. Az élőhelypusztulás és az illegális befogások miatt a vadon élő populációi fogyatkozóban vannak, ezért a faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajokat tartalmazó Vörös Listáján.

Ezért is számít ritkaságnak, hogy a három állat érkezését követő bő fél év után az állatkerti gondozók három petét fedeztek fel a békák viváriumában. A peték közül egy termékenynek bizonyult és már ebihalként fejlődik tovább. A pár centiméteres jövevény egyelőre szépen cseperedik, és remélhetőleg szerint néhány hónap múlva végtagokat is növeszt, majd végül csatlakozhat társaihoz a Pálmaházban.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

debrecen

debreceni állatkert

béka

állatok

ritka