Igazi ritkaság: különleges jövevénnyel gyarapodott a Debreceni Állatkert

HelloVidék   
  Megosztom
Igazi ritkaság: különleges jövevénnyel gyarapodott a Debreceni Állatkert

Érdekes hírről számolt be a Debreceni Állatkert: gyarapodott az országos ritkaságnak számító vietnámi mohabéka család a parkban. A kis jövevény remélhetőleg hamarosan csatlakozhat a Pálmaház lakóihoz.

Tavaly júniusban különleges állatok érkezéséről adott hírt a Debreceni Állatkert: három vietnámi méhabékával bővült a park lakóinak száma. A vietnámi mohabéka a Vietnám és Laosz északi, illetve Kína velük szomszédos részén fekvő esőerdőkben őshonos.

Félvízi fajként barlangokban és sziklahasadékokban él, ahol a mintázatainak és apró kitüremkedéseinek köszönhetően mohos kőfelületre emlékeztető bőrével könnyedén beleolvad környezetébe. Az élőhelypusztulás és az illegális befogások miatt a vadon élő populációi fogyatkozóban vannak, ezért a faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajokat tartalmazó Vörös Listáján.

Ezért is számít ritkaságnak, hogy a három állat érkezését követő bő fél év után az állatkerti gondozók három petét fedeztek fel a békák viváriumában. A peték közül egy termékenynek bizonyult és már ebihalként fejlődik tovább. A pár centiméteres jövevény egyelőre szépen cseperedik, és remélhetőleg szerint néhány hónap múlva végtagokat is növeszt, majd végül csatlakozhat társaihoz a Pálmaházban.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

debrecen

debreceni állatkert

béka

állatok

ritka