Békéscsaba nagy dobása: közel egymilliárdból fejlesztik a városi sportcsarnokot

MTI   
  Megosztom
Békéscsaba nagy dobása: közel egymilliárdból fejlesztik a városi sportcsarnokot

Az 1988-ban épült sportcsarnokot nettó 816 millió forintból újítják fel, emellett 173 millióból sportszálláshelyeket alakítanak ki. Új küzdőtéri padlóburkolatot, szellőztető rendszert, VIP fogadót alakítanak ki, európai szintű versenyek lebonyolítására alkalmas pályavilágítás lesz, gépészeti fejlesztést valósítanak meg, emellett felújítják a lelátót is. Kialakítanak egy 17 szobás, háromcsillagos sporthotelt is, ahol megyei szintű sportorvosi vizsgálatot is biztosítanak majd.

A Modern városok program részeként közel egymilliárd forintból fejlesztik a városi sportcsarnokot Békéscsabán.

Marik Tibor, az önkormányzat sportberuházásokért felelős csoportvezetője azt mondta, új küzdőtéri padlóburkolatot, szellőztető rendszert, VIP fogadót alakítanak ki, "európai szintű versenyek lebonyolítására alkalmas" pályavilágítás lesz, gépészeti fejlesztést valósítanak meg, emellett felújítják a lelátót is. Kialakítanak egy 17 szobás, háromcsillagos sporthotelt is, ahol megyei szintű sportorvosi vizsgálatot is biztosítanak majd.

A kivitelezést végző Swietelsky Magyarország Kft.-nek 260 napja van a munkálatokra.

Szarvas Péter polgármester elmondása szerint a városban több sportberuházás is zajlik: tavasszal adják át a Röplabda Akadémia munkacsarnokát, emellett elkezdődött a sportuszoda és a multifunkcionális sportcsarnok tervezése, amely szintén az MVP keretében valósul meg. Gondoltak a szabadidős sportolókra is, több műfüves labdarúgópályát, szabadtéri fitneszparkot és futópályát adtak át az elmúlt időszakban.

A békéscsabai sportcsarnokot 1988. március 18-án adták át, akkor az ország legnagyobb, fővároson kívüli sportcsarnoka volt.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

békéscsaba

sportcsarnok

fejlesztés

beruházás