Durva szélvihar söpör végig az országon: akár 120 km/órával is süvíthet

HelloVidék   
  Megosztom
Durva szélvihar söpör végig az országon: akár 120 km/órával is süvíthet

Rengeteg megye kapott másodfokú figyelmeztetést az erős szél miatt keddre. A legerősebb lökések általában 70-100 km/h között várhatók, de a hegyvidéki részeken és az északnyugati szélre érzékeny szélcsatornás részeken 100-120 km/h közötti lökések is lehetnek.

Országszerte viharos szélre kell készülni keddtől, több megyében heves zivatarokat is hoz a hidegfront, figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Eleinte a délnyugati, nyugati szél erősödik meg, majd délelőtt a gyorsan északnyugatira forduló szél előbb a Dunántúlon fokozódik viharossá. Estétől már északkeleten is viharos szél fog fújni északi irányból.

Az esti órákra kissé csökkennek a széllökések értékei, de viharos lökések szerdára virradóan is várhatók.

Délelőtt a front betörésével egy időben a Dunántúlon (esetleg a középső országrészben is) néhol zivatarok is kialakulhatnak. A kevésbé szeles délnyugati tájakon zivatarok környezetében is lehet 80-100 km/h-s rövid idejű szélroham.

Sokfelé lehet nagyobb mennyiségű csapadékra számítani. A Tata-Szeged vonaltól északkeletre 10 mm feletti eső várható, északkeleten (Észak-Alföld, Északi-khg keleti része) 20 mm-t is meghaladhatja a 24 óra alatt leeső csapadék mennyisége.

Ezeken a tájakon pár centiméternyi vizes, tapadó hó eshet.

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet hajnalban plusz 3 és 8 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 13 fok között valószínű. A hidegebb az északkeleti határ mentén, míg a melegebb délnyugaton lesz.

Másodfokú figyelmeztetés erős széllökések miatt Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyékre érvényes. Zivatar miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala kapott elsőfokú figyelmeztetést, eső miatt pedig Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben figyelmeztetnek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

országos meteorológiai szolgálat

szél

viharos szél