Jó hír a kaposváriaknak: milliárdokból fejlesztik a kórház szülészeti osztályát

MTI   
  Megosztom
Jó hír a kaposváriaknak: milliárdokból fejlesztik a kórház szülészeti osztályát

Megújul a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház szülészeti osztályának épülete. A szülészet modernizációja már tavaly elkezdődött egy eszközbeszerzéssel és most folytatódik az intézmény rekonstrukciója.

2,4 milliárd forintos beruházással újul meg a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház szülészeti osztályának épülete. A kaposvári polgármesteri hivatal a Magyar Közlöny alapján elmondta, hogy a kormány meghozta döntését a rekonstrukcióról, és arra az egészségügyi ellátórendszer működésének javítása érdekében megvalósuló kiemelt vidéki fejlesztésként tekint.

A szülészet modernizációja már tavaly elkezdődött egy 442 millió forint értékű eszközbeszerzéssel. A támogatásból vásárolt gyógyászati eszközök többségét (ultrahangkészülék, inkubátor, szülőágy, műtőfelszerelés és röntgengép) már használatba vették az intézményben.

A 400 ezres lakossági kört ellátó, folyamatos poliklinikai működésű Kaposi Mór Oktató Kórházra 2011-2016 között 15 milliárd forintot fordítottak. A szülészet rekonstrukciója része az intézmény teljes megújításának.

A munkálatok lehetővé tették a betegforgalom szétválasztását, tágas, világos várótermek kialakítását, a betegek kényelmének növelését, modern technikai eszközök alkalmazását, korszerű beteg- és szervezetirányítási rendszerek alkalmazását, a kiváló munkafeltételek biztosítását és a költséghatékony üzemeltetést is.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

kaposvár

kórház

szülészet