Jó hír a kaposváriaknak: milliárdokból fejlesztik a kórház szülészeti osztályát

MTI   
  Megosztom
Jó hír a kaposváriaknak: milliárdokból fejlesztik a kórház szülészeti osztályát

Megújul a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház szülészeti osztályának épülete. A szülészet modernizációja már tavaly elkezdődött egy eszközbeszerzéssel és most folytatódik az intézmény rekonstrukciója.

2,4 milliárd forintos beruházással újul meg a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház szülészeti osztályának épülete. A kaposvári polgármesteri hivatal a Magyar Közlöny alapján elmondta, hogy a kormány meghozta döntését a rekonstrukcióról, és arra az egészségügyi ellátórendszer működésének javítása érdekében megvalósuló kiemelt vidéki fejlesztésként tekint.

A szülészet modernizációja már tavaly elkezdődött egy 442 millió forint értékű eszközbeszerzéssel. A támogatásból vásárolt gyógyászati eszközök többségét (ultrahangkészülék, inkubátor, szülőágy, műtőfelszerelés és röntgengép) már használatba vették az intézményben.

A 400 ezres lakossági kört ellátó, folyamatos poliklinikai működésű Kaposi Mór Oktató Kórházra 2011-2016 között 15 milliárd forintot fordítottak. A szülészet rekonstrukciója része az intézmény teljes megújításának.

A munkálatok lehetővé tették a betegforgalom szétválasztását, tágas, világos várótermek kialakítását, a betegek kényelmének növelését, modern technikai eszközök alkalmazását, korszerű beteg- és szervezetirányítási rendszerek alkalmazását, a kiváló munkafeltételek biztosítását és a költséghatékony üzemeltetést is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

kaposvár

kórház

szülészet