Jó hír a kaposváriaknak: milliárdokból fejlesztik a kórház szülészeti osztályát

MTI   
  Megosztom
Jó hír a kaposváriaknak: milliárdokból fejlesztik a kórház szülészeti osztályát

Megújul a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház szülészeti osztályának épülete. A szülészet modernizációja már tavaly elkezdődött egy eszközbeszerzéssel és most folytatódik az intézmény rekonstrukciója.

2,4 milliárd forintos beruházással újul meg a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház szülészeti osztályának épülete. A kaposvári polgármesteri hivatal a Magyar Közlöny alapján elmondta, hogy a kormány meghozta döntését a rekonstrukcióról, és arra az egészségügyi ellátórendszer működésének javítása érdekében megvalósuló kiemelt vidéki fejlesztésként tekint.

A szülészet modernizációja már tavaly elkezdődött egy 442 millió forint értékű eszközbeszerzéssel. A támogatásból vásárolt gyógyászati eszközök többségét (ultrahangkészülék, inkubátor, szülőágy, műtőfelszerelés és röntgengép) már használatba vették az intézményben.

A 400 ezres lakossági kört ellátó, folyamatos poliklinikai működésű Kaposi Mór Oktató Kórházra 2011-2016 között 15 milliárd forintot fordítottak. A szülészet rekonstrukciója része az intézmény teljes megújításának.

A munkálatok lehetővé tették a betegforgalom szétválasztását, tágas, világos várótermek kialakítását, a betegek kényelmének növelését, modern technikai eszközök alkalmazását, korszerű beteg- és szervezetirányítási rendszerek alkalmazását, a kiváló munkafeltételek biztosítását és a költséghatékony üzemeltetést is.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

kaposvár

kórház

szülészet