Fákat mérgezett a hibátlan panorámáért: több tucat növény pusztult el Zamárdiban

MTI   
  Megosztom
Fákat mérgezett a hibátlan panorámáért: több tucat növény pusztult el Zamárdiban

Gázolajat locsolt valaki szándékosan megmérgezve ezzel több tucat fát Zamárdiban, az Újszülöttek ligetében. Vélhetően az volt a cél, hogy a későbbiekben a növekvő növények ne zavarják majd a kilátást. Zamárdi polgármestere környezetkárosítás miatt tett feljelentést.

Gázolajat locsoltak egy park fáinak tövébe Zamárdiban: több tucat növényt mérgeztek meg az Újszülöttek ligetében. A polgármester szerint vélhetően azért, hogy megnőve ne rontsák a balatoni panorámát. Zamárdi polgármestere környezetkárosítás miatt tett feljelentést.

Szakértővel is bevizsgáltatták a nagyjából 400 négyzetméteres, a Balatonhoz közeli területről vett talajmintákat, amelyekben kőolajszármazékok megengedett határértékének harmincnégyszeresét mutatták ki.

A ligetben, ahová minden zamárdi újszülöttnek ültetnek egy-egy fát, öt évvel ezelőtt már előfordult hasonló eset. A növényeket megrongálták, és hasonlóan a mostanihoz, gázolajat öntöttek a fák tövébe. Akkor teljes talajcserét kellett végrehajtani, majd új fákat ültettek.

Az elmúlt hónapokban ismét arra lettek figyelmesek, hogy pusztulni kezdett a park növényzete, ezért kezdeményezett az önkormányzat talajvizsgálatot.

A Siófoki Rendőrkapitányság környezetkárosítás miatt indított az ügyben eljárást.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

zamárdi

fa

mérgezés

bűn

bűncselekmény