Fákat mérgezett a hibátlan panorámáért: több tucat növény pusztult el Zamárdiban

MTI   
  Megosztom
Fákat mérgezett a hibátlan panorámáért: több tucat növény pusztult el Zamárdiban

Gázolajat locsolt valaki szándékosan megmérgezve ezzel több tucat fát Zamárdiban, az Újszülöttek ligetében. Vélhetően az volt a cél, hogy a későbbiekben a növekvő növények ne zavarják majd a kilátást. Zamárdi polgármestere környezetkárosítás miatt tett feljelentést.

Gázolajat locsoltak egy park fáinak tövébe Zamárdiban: több tucat növényt mérgeztek meg az Újszülöttek ligetében. A polgármester szerint vélhetően azért, hogy megnőve ne rontsák a balatoni panorámát. Zamárdi polgármestere környezetkárosítás miatt tett feljelentést.

Szakértővel is bevizsgáltatták a nagyjából 400 négyzetméteres, a Balatonhoz közeli területről vett talajmintákat, amelyekben kőolajszármazékok megengedett határértékének harmincnégyszeresét mutatták ki.

A ligetben, ahová minden zamárdi újszülöttnek ültetnek egy-egy fát, öt évvel ezelőtt már előfordult hasonló eset. A növényeket megrongálták, és hasonlóan a mostanihoz, gázolajat öntöttek a fák tövébe. Akkor teljes talajcserét kellett végrehajtani, majd új fákat ültettek.

Az elmúlt hónapokban ismét arra lettek figyelmesek, hogy pusztulni kezdett a park növényzete, ezért kezdeményezett az önkormányzat talajvizsgálatot.

A Siófoki Rendőrkapitányság környezetkárosítás miatt indított az ügyben eljárást.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

zamárdi

fa

mérgezés

bűn

bűncselekmény