Visszahívtak két élelmiszert: allergiás reakciót okozhatnak

MTI   
  Megosztom
Visszahívtak két élelmiszert: allergiás reakciót okozhatnak

Az Európai Unióban jogszabály írja elő, hogy az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni a leggyakrabban allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal visszahívott két élelmiszert nem jelölt allergén anyag jelenléte miatt. Arra kérik az allergiában szenvedőket, érzékenyeket, hogy ne fogyasszanak a termékekből.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nem jelölt allergén anyag jelenléte miatt visszahívott két élelmiszert. A honlapon közzétett információk szerint az egyik termék a Mestemacher márkájú, 750 grammos kiszerelésű Multi-Frucht Müsli, melynek tételszáma MHD: 23.08.2020, RASFF referenciaszáma pedig 2020.0807. A lengyel gyártású, vegyes gyümölcsös müzli esetében a német hatóság nem jelölt földimogyoró jelenléte miatt adott ki riasztást. A hivatal kéri a lakosságot, hogy a földimogyoró-allergiában szenvedők ne fogyasszanak a termékből.

A másik visszahívott termék a Spring Home márkájú "TYJ Spring roll pastry" (tavaszi tekercs lapok), melyben nem jelölt tejösszetevőt találtak, amely a tejre érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciót válthat ki. A műanyag zacskóba csomagolt, különböző kiszerelésben kapható termék gyártója a Tee Yih Jia Food Manufacturing Pte Ltd (Szingapúr), RASFF referenciaszáma 2020.0715. A fagyasztott tavaszi tekercs lapokat Európa-szerte forgalomba hozták. A holland hatóság a RASFF rendszeren keresztül értesítette a problémáról a magyar hivatalt. A Nébih minőségmegőrzési időtől és kiszerelési egységtől függetlenül elrendelte a termék visszahívását.

A Nébih a honlapján közzétette továbbá, hogy a FrieslandCampina Hungária Zrt. beszállítói információk alapján önkéntesen, saját hatáskörben kivonta a piacról az 500 grammos Landliebe epres joghurtot, melynek a minőségmegőrzési ideje február 25., március 3., illetve március 11., a 450 grammos Landliebe epres joghurtot, melynek a minőségmegőrzési ideje február 21., február 27, március 5., illetve március 12., valamint a 150 grammos Landliebe réteges epres joghurtot, melynek minőségmegőrzési ideje február 24., március 2., illetve március 15. Bár minőségi kifogás miatt kellett a termékeket levenni a polcokról, a Nébih kéri, hogy aki vásárolt belőle, inkább ne fogyassza el.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

nébih

visszahívás

termékvisszahívás

allergia