Bezárták az iskolát: 180 gyerek fertőződhetett meg calicivírussal

HelloVidék   
  Megosztom
Bezárták az iskolát: 180 gyerek fertőződhetett meg calicivírussal

180 gyereknél jelentkeztek hányással, hasmenéssel járó tünetek a nyíregyházi iskolában, amelyek az intézmény vezetője szerint calicivírus-fertőzésre utalnak. A további fertőzések elkerülése miatt pénteken és hétfőn nem lesz tanítás - írja a szabolcsihir.hu.

A lap információi szerint mintegy 180 gyereknél jelentkeztek hányással, hasmenéssel járó tünetek a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában, ezért pénteken és hétfőn nem lesz tanítás az intézményben.

A hét elejétől kezdve minden nap egyre több volt a hiányzó, ezért döntöttek a szünet mellett. Az iskola felvette a kapcsolatot a népegészségügyi szolgálattal és megtették a szükséges óvintézkedéseket a fertőzés terjedése ellen.

Baloghné Németh Szilvia az intézmény vezetője azt mondta, hogy a tünetek calicivírus-fertőzésre utalnak.
A portál szerint amellett, hogy sokan megbetegedtek, többen azért nem mentek csütörtökön iskolába, mert szüleik szerették volna elkerülni, hogy megfertőződjenek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

calici

fertőzés

járvány

iskola

gyerek