Bezárták az iskolát: 180 gyerek fertőződhetett meg calicivírussal

HelloVidék   
  Megosztom
Bezárták az iskolát: 180 gyerek fertőződhetett meg calicivírussal

180 gyereknél jelentkeztek hányással, hasmenéssel járó tünetek a nyíregyházi iskolában, amelyek az intézmény vezetője szerint calicivírus-fertőzésre utalnak. A további fertőzések elkerülése miatt pénteken és hétfőn nem lesz tanítás - írja a szabolcsihir.hu.

A lap információi szerint mintegy 180 gyereknél jelentkeztek hányással, hasmenéssel járó tünetek a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában, ezért pénteken és hétfőn nem lesz tanítás az intézményben.

A hét elejétől kezdve minden nap egyre több volt a hiányzó, ezért döntöttek a szünet mellett. Az iskola felvette a kapcsolatot a népegészségügyi szolgálattal és megtették a szükséges óvintézkedéseket a fertőzés terjedése ellen.

Baloghné Németh Szilvia az intézmény vezetője azt mondta, hogy a tünetek calicivírus-fertőzésre utalnak.
A portál szerint amellett, hogy sokan megbetegedtek, többen azért nem mentek csütörtökön iskolába, mert szüleik szerették volna elkerülni, hogy megfertőződjenek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

calici

fertőzés

járvány

iskola

gyerek