Jó hír a szegedieknek: így lesz kedvezőbb a parkolás a városban

MTI   
  Megosztom
Jó hír a szegedieknek: így lesz kedvezőbb a parkolás a városban

Az országban elsőként Szegeden használhatják az autósok a mobilos start-stop rendszerhez hasonlóan az automatáknál is a percalapú parkolást a telefonos alkalmazásoknál vagy SMS-es megoldásnál felszámított kényelmi díj nélkül. A városban működő 130 automatát fokozatosan állítják át az új rendszerre és a helyszínen matricával jelzik, ahol elérhető a funkció.

Az országban elsőként az automatáknál is elérhető a pecalapú parkolás Szegeden. Az autósok így a mobiltelefonos parkoláshoz hasonlóan már használhatják a percalapú, start-stop rendszert a telefonos alkalmazásoknál vagy SMS-es megoldásnál felszámított kényelmi díj nélkül.

Nem kell előre beállítaniuk a parkolás időtartamát: egy érintéses bankkártyával indíthatják el. A kapott nyugtán egy kód szerepel, mellyel bármelyik automatánál leállítható a parkolás, a kártyát pedig csak az eltelt időnek és a parkolózónának megfelelő díjjal terhelik meg. Amennyiben az autós nem állítja le a parkolást a szűken vett belvárosban a négyórás maximális parkolási időnek megfelelő összeget, 1920 forintot kell fizetnie.

A külső zónában, ahogy a parkolási idő elérte a hat órát, napijegyre vált a parkolási jogosultság, és nincs szükség külön leállításra.

Az új funkció előnye még, hogy nem kell a szélvédő mögé kihelyezni a parkolójegyet

- mondta Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester.

Majó-Petri Zoltán, a városi parkolási rendszer működtető Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója kifejtette, a városban működő 130 automatát fokozatosan állítják át az új rendszerre. A helyszínen matricával jelzik, ahol elérhető a percalapú parkolás, emellett a cég honlapján is folyamatosan frissítik az automaták listáját.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

szeged

parkolás