Jó hír a szegedieknek: így lesz kedvezőbb a parkolás a városban

MTI   
  Megosztom
Jó hír a szegedieknek: így lesz kedvezőbb a parkolás a városban

Az országban elsőként Szegeden használhatják az autósok a mobilos start-stop rendszerhez hasonlóan az automatáknál is a percalapú parkolást a telefonos alkalmazásoknál vagy SMS-es megoldásnál felszámított kényelmi díj nélkül. A városban működő 130 automatát fokozatosan állítják át az új rendszerre és a helyszínen matricával jelzik, ahol elérhető a funkció.

Az országban elsőként az automatáknál is elérhető a pecalapú parkolás Szegeden. Az autósok így a mobiltelefonos parkoláshoz hasonlóan már használhatják a percalapú, start-stop rendszert a telefonos alkalmazásoknál vagy SMS-es megoldásnál felszámított kényelmi díj nélkül.

Nem kell előre beállítaniuk a parkolás időtartamát: egy érintéses bankkártyával indíthatják el. A kapott nyugtán egy kód szerepel, mellyel bármelyik automatánál leállítható a parkolás, a kártyát pedig csak az eltelt időnek és a parkolózónának megfelelő díjjal terhelik meg. Amennyiben az autós nem állítja le a parkolást a szűken vett belvárosban a négyórás maximális parkolási időnek megfelelő összeget, 1920 forintot kell fizetnie.

A külső zónában, ahogy a parkolási idő elérte a hat órát, napijegyre vált a parkolási jogosultság, és nincs szükség külön leállításra.

Az új funkció előnye még, hogy nem kell a szélvédő mögé kihelyezni a parkolójegyet

- mondta Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester.

Majó-Petri Zoltán, a városi parkolási rendszer működtető Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója kifejtette, a városban működő 130 automatát fokozatosan állítják át az új rendszerre. A helyszínen matricával jelzik, ahol elérhető a percalapú parkolás, emellett a cég honlapján is folyamatosan frissítik az automaták listáját.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

szeged

parkolás