Jó hír a szegedieknek: így lesz kedvezőbb a parkolás a városban

MTI   
  Megosztom
Jó hír a szegedieknek: így lesz kedvezőbb a parkolás a városban

Az országban elsőként Szegeden használhatják az autósok a mobilos start-stop rendszerhez hasonlóan az automatáknál is a percalapú parkolást a telefonos alkalmazásoknál vagy SMS-es megoldásnál felszámított kényelmi díj nélkül. A városban működő 130 automatát fokozatosan állítják át az új rendszerre és a helyszínen matricával jelzik, ahol elérhető a funkció.

Az országban elsőként az automatáknál is elérhető a pecalapú parkolás Szegeden. Az autósok így a mobiltelefonos parkoláshoz hasonlóan már használhatják a percalapú, start-stop rendszert a telefonos alkalmazásoknál vagy SMS-es megoldásnál felszámított kényelmi díj nélkül.

Nem kell előre beállítaniuk a parkolás időtartamát: egy érintéses bankkártyával indíthatják el. A kapott nyugtán egy kód szerepel, mellyel bármelyik automatánál leállítható a parkolás, a kártyát pedig csak az eltelt időnek és a parkolózónának megfelelő díjjal terhelik meg. Amennyiben az autós nem állítja le a parkolást a szűken vett belvárosban a négyórás maximális parkolási időnek megfelelő összeget, 1920 forintot kell fizetnie.

A külső zónában, ahogy a parkolási idő elérte a hat órát, napijegyre vált a parkolási jogosultság, és nincs szükség külön leállításra.

Az új funkció előnye még, hogy nem kell a szélvédő mögé kihelyezni a parkolójegyet

- mondta Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester.

Majó-Petri Zoltán, a városi parkolási rendszer működtető Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója kifejtette, a városban működő 130 automatát fokozatosan állítják át az új rendszerre. A helyszínen matricával jelzik, ahol elérhető a percalapú parkolás, emellett a cég honlapján is folyamatosan frissítik az automaták listáját.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

szeged

parkolás