Ilyen egyszerűen turbózhatod fel otthon a wifit: wifi jelerősítő, wifi jelerősítés házilag

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyen egyszerűen turbózhatod fel otthon a wifit: wifi jelerősítő, wifi jelerősítés házilag

Wifi jelerősítő házilag: olcsó és egyszerű módszerek otthonra, wifi erősítő praktikák, a jeladó elhelyezése a hatóerő sugarának megnöveléséhez és az elektromos zavar elkerüléséhez.

A te otthonodban sem egyformán erős a wifi jel? Előfordul, hogy a szobának csak egy bizonyos pontján tudsz csatlakozni a hálózatra? Nem egyedülálló problémáról van szó, ez sajnos a legtöbb háztartásban így működik, de ahelyett, hogy szokásaidat a wifi hatósugarához alakítanád, erősítsd meg otthon Te a wifidet. Számos házi praktika létezik arra, hogy otthonod minden pontján elérd az internetet, mégse kelljen routert váltanod. A wifi jelerősítő költséghatékony segítségként könnyítheti meg mindennapjaidat.

A wifi jel gyengeségének okai

Előfordulhat, hogy túl sok wifi hálózat működik a környéken, így a kereszteződő hálózatok megzavarhatják egymás működését. Ez a probléma legfőképpen a sűrűn lakott, nagyvárosi övezetekre jellemző, leggyakrabban viszont egy nagyon is egyszerű problémáról van szó: a jelnek túl sok falon keresztül kell áthaladnia, a router teljesítménye pedig ehhez nem elég. A router működését zavarhatják otthonunk elektromos készülékei is, beleértve a vezeték nélküli telefonokat, csengőket, távirányítású játékokat, de akár egy fénycső vagy egy konyhai kisgép is okozhat zavart a rendszerben. Ugyanakkor ezt a zavaró hatást fordítva, a wifi is kifejtheti a háztartás elektronikájára.

Hová helyezzük a routert?

Semmiképp sem a konyhába! Wifi jelerősítő törekvéseink semmit sem érnek ebben a helyiségben, ugyanis a konyhában található a legtöbb háztartási kisgép, ami mind megzavarhatja routerünk működését. A jeladó optimális helye a lakás középpontjában van, feltéve, ha nem a konyha az, de számításba kell vennünk a vastag falakat is, amiken nehezen hatolnak át a sugarak.

Házi praktikák: hogyan növeljük a hatótávot?

Az antennák beállítása majdnem ugyanolyan fontos, mint a jeladó elhelyezése: wifi jelerősítés céljából állítsuk az antennákat vízszintes vagy függőleges pozícióba attól függően, hogy milyen irányban akarjuk erősíteni a jelet. Wifi jelerősítő eszközöket is használhatunk, amelyek egyszerű, konnektorba dugható vagy újabban mobil kütyük, ám csak akkor fejtik ki hatásukat, ha olyan helyre tesszük őket, ahol még erős a wifi. Segítségül hívhatunk telefonos applikációkat is, amelyekkel mérhetjük wifink erősségét tetszőleges távolságon belül, vagy akár lakásunk alaprajzára vetítve meghatározhatjuk a jeladó megfelelő pozícióját.

Őrült DIY kísérletek: hogyan (ne) próbáljuk erősíteni a jelet?

Otthoni wifi jelerősítés? Számtalan legendás próbálkozásról hallhattunk már, itt van néhány példa, amiket talán te is szívesen kipróbálnál.

  • Hajcsatok az antennák végén? Attól, hogy meghosszabbítjuk fémcsatokkal az antennák végét, a tévhitekkel ellentétben nem fog nőni a wifi hatósugara.
  • Ceruzaelemek az antennák végén? Sikerülhet! Az elemek még ha csak kis mértékben is, de segíthetnek a wifi jelerősítésben.
  • Sörösdoboz? Az alumínium, mint wifierősítő bármilyen furcsa forrásból is származzék, a wifi antennáira ragasztva segíthet a hatósugár növelésében.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

wifi jelerősítő

wifi

házi praktikák

internet

modem

router