Hód masírozott a borsodi városban: seprűvel terelgették a rendőrök

HelloVidék   
  Megosztom
Hód masírozott a borsodi városban: seprűvel terelgették a rendőrök

A jól kifejlett példány Sátoraljaújhelyen sétált fel a Madách térig. Az élőhelyére már egy természetvédelmi őr szállította vissza, a rendőrök segítettek befogni.

Érdekes "fogásról" számolt be a Zemplén TV: Facebook-posztjuk szerint Sátoraljaújhelyen egy kifejlett hód sétált fel a Madách térig.

A Ronyvától tartó kirándulásban még nagyon el sem fáradt, de az élőhelyére már egy természetvédelmi őr szállította vissza

- írták.

A posztban képeket is megosztottak, amiket szemfüles helyiek kaptak lencsevégre, és amiken látszik, hogy a hódot seprűkkel próbálták egy kukába terelgetni, méghozzá rendőri segítséggel:

Magyarország hódállománya a 19. század közepére a vadászat miatt kipusztult, a 20. század utolsó évtizedében az ausztriai és magyar WWF együttműködésének eredményeként kezdődött meg a visszatelepítése a Duna ausztriai szakaszán. 1996 óta a Duna-Dráva és a Fertő–Hanság Nemzeti Park területén, illetve a Tisza középső és felső folyásánál, 2006 őszén pedig Hódmezővásárhelyen történt telepítés. 2007 őszén a Duna-Dráva Nemzeti Park drávai szakaszán újabb 25 példányt engedtek szabadon, ezzel a nemzeti parkban élő állomány mintegy 60 egyedre nőtt. Az Ipoly folyón is található számos példányuk a telepítésnek köszönhetően. 2004 óta minden szabadon engedett példányt nyomkövető rendszerrel szerelnek fel. Spontán vándorlás révén már a Zagyva mentén is megjelentek. 2019 végére hazai állománya becslések szerint közel 8500 példányra nőtt, és a Duna és Tisza minden kilométerére jutott egy-egy hódcsalád.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hód

sátoraljaújhely

rendőrség

ronyva