Koronavírus: két gyanús esetet vizsgálnak Gyulán

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: két gyanús esetet vizsgálnak Gyulán

Még várnak a laboratóriumi vizsgálatok eredményére. Eddig nem kezeltek olyan beteget a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagintézményének fertőzőosztályán, akinél igazolódott volna a fertőzés.

A gyulai kórházban két esetnél várnak a laboratóriumi vizsgálatok eredményére, amelyek kimutatják, koronavírus fertőzésről van-e szó vagy sem, értesült a Gyulai Hírlap. A lap tudomása szerint eddig nem kezeltek olyan beteget a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagintézményének fertőzőosztályán, akinél igazolódott volna a fertőzés.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint akkor beszélhetünk koronavírus-gyanúról, ha:

  • a betegnél 38 fokosnál magasabb láz, köhögés, nehézlégzés és tüdőgyulladás jelentkezik,
  • koronavírus-fertőzéssel érintett területen járt,
  • vagy kapcsolatba került olyan személlyel, aki megerősítetten vagy valószínűsítetten új koronavírussal fertőzött.

A gyanús eseteket Békés megyében a laboratóriumi vizsgálatok eredményének megérkeztéig a gyulai tagkórház fertőzőosztályán elkülönítve kezelik. Ha a vizsgálatok alapján valakiről beigazolódna, hogy fertőzött, a szabály szerint budapesti Szent László kórház infektológiai osztályára szállítják.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

járvány

fertőzés

koronavírus-gyanú

vizsgálat