Koronavírus: két gyanús esetet vizsgálnak Gyulán

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: két gyanús esetet vizsgálnak Gyulán

Még várnak a laboratóriumi vizsgálatok eredményére. Eddig nem kezeltek olyan beteget a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagintézményének fertőzőosztályán, akinél igazolódott volna a fertőzés.

A gyulai kórházban két esetnél várnak a laboratóriumi vizsgálatok eredményére, amelyek kimutatják, koronavírus fertőzésről van-e szó vagy sem, értesült a Gyulai Hírlap. A lap tudomása szerint eddig nem kezeltek olyan beteget a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagintézményének fertőzőosztályán, akinél igazolódott volna a fertőzés.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint akkor beszélhetünk koronavírus-gyanúról, ha:

  • a betegnél 38 fokosnál magasabb láz, köhögés, nehézlégzés és tüdőgyulladás jelentkezik,
  • koronavírus-fertőzéssel érintett területen járt,
  • vagy kapcsolatba került olyan személlyel, aki megerősítetten vagy valószínűsítetten új koronavírussal fertőzött.

A gyanús eseteket Békés megyében a laboratóriumi vizsgálatok eredményének megérkeztéig a gyulai tagkórház fertőzőosztályán elkülönítve kezelik. Ha a vizsgálatok alapján valakiről beigazolódna, hogy fertőzött, a szabály szerint budapesti Szent László kórház infektológiai osztályára szállítják.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

járvány

fertőzés

koronavírus-gyanú

vizsgálat