Koronavírus: két gyanús esetet vizsgálnak Gyulán

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: két gyanús esetet vizsgálnak Gyulán

Még várnak a laboratóriumi vizsgálatok eredményére. Eddig nem kezeltek olyan beteget a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagintézményének fertőzőosztályán, akinél igazolódott volna a fertőzés.

A gyulai kórházban két esetnél várnak a laboratóriumi vizsgálatok eredményére, amelyek kimutatják, koronavírus fertőzésről van-e szó vagy sem, értesült a Gyulai Hírlap. A lap tudomása szerint eddig nem kezeltek olyan beteget a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagintézményének fertőzőosztályán, akinél igazolódott volna a fertőzés.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint akkor beszélhetünk koronavírus-gyanúról, ha:

  • a betegnél 38 fokosnál magasabb láz, köhögés, nehézlégzés és tüdőgyulladás jelentkezik,
  • koronavírus-fertőzéssel érintett területen járt,
  • vagy kapcsolatba került olyan személlyel, aki megerősítetten vagy valószínűsítetten új koronavírussal fertőzött.

A gyanús eseteket Békés megyében a laboratóriumi vizsgálatok eredményének megérkeztéig a gyulai tagkórház fertőzőosztályán elkülönítve kezelik. Ha a vizsgálatok alapján valakiről beigazolódna, hogy fertőzött, a szabály szerint budapesti Szent László kórház infektológiai osztályára szállítják.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

járvány

fertőzés

koronavírus-gyanú

vizsgálat