Bejelentették: változnak a gyógyszerkiváltás szabályai

HelloVidék   
  Megosztom
Bejelentették: változnak a gyógyszerkiváltás szabályai

A veszélyhelyzetre tekintettel változnak a gyógyszerkiváltás szabályai péntektől. Egyszerűsítették az e-recept kiváltásának feltételeit: péntektől bárki kiválthatja hozzátartozója, barátja, ismerőse gyógyszereit.

A veszélyhelyzetre tekintettel egyszerűsödnek a gyógyszerkiváltás szabályai. Péntektől bárki kiválthatja hozzátartozója, barátja, ismerőse gyógyszereit. Rendeletben egyszerűsítette az e-recept kiváltásának feltételeit Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A patikák csupán a gyógyszert átvevő személy adatait rögzítik, és kiadják számára a receptre felírt gyógyszereket.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

gyógyszertár

patika

veszélyhelyzet

koronavírus

járvány

e-recept