Bejelentették: változnak a gyógyszerkiváltás szabályai

HelloVidék   
  Megosztom
Bejelentették: változnak a gyógyszerkiváltás szabályai

A veszélyhelyzetre tekintettel változnak a gyógyszerkiváltás szabályai péntektől. Egyszerűsítették az e-recept kiváltásának feltételeit: péntektől bárki kiválthatja hozzátartozója, barátja, ismerőse gyógyszereit.

A veszélyhelyzetre tekintettel egyszerűsödnek a gyógyszerkiváltás szabályai. Péntektől bárki kiválthatja hozzátartozója, barátja, ismerőse gyógyszereit. Rendeletben egyszerűsítette az e-recept kiváltásának feltételeit Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A patikák csupán a gyógyszert átvevő személy adatait rögzítik, és kiadják számára a receptre felírt gyógyszereket.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

gyógyszertár

patika

veszélyhelyzet

koronavírus

járvány

e-recept