Milliárdokból fejlődik Hódmezővásárhely: ezekre fordítják a pénzt

MTI   
  Megosztom
Milliárdokból fejlődik Hódmezővásárhely: ezekre fordítják a pénzt

Milliárdos beruházással bővítik a hódmezővásárhelyi kórházat. Az intézményben korszerű osztályokat alakítanak ki és új diagnosztikai eszközöket is kapnak.

Több mint kétmilliárd forintos beruházással bővítik a hódmezővásárhelyi kórházat, az uniós támogatással megvalósuló projekt során korszerű diagnosztikai eszközöket is kap az intézmény. Kallai Árpád a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója elmondta hogy, a fejlesztés a szatmárnémeti Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek Egyesülettel közösen elnyert román-magyar Interreg pályázatnak köszönhetően valósulhat meg.

A projekt teljes értéke meghaladja a 3 milliárd forintot, ebből a hódmezővásárhelyi intézményre eső rész mintegy 2,3 milliárd forint: nagyobbik része uniós forrás, több mint 300 millió forint pedig a magyar kormány támogatása.


A kórházban mintegy 700 millió forintból eszközfejlesztés is megvalósul. Elsősorban a különböző daganatos betegségek korai felismerését segítő berendezéseket vásárolnak, a bőr-, emlő- és tüdőrák szűréséhez szükséges infrastruktúrát javítják. Emellett komplett digitális patológiai műszerparkot kap az intézmény, és korszerűsítik a szív- és érrendszeri megbetegedések korai diagnosztikájához szükséges berendezéseket is.

Szatmárnémetiben a Hódmezővásárhelyen több mint egy évtizede indult Egészséges Vásárhelyért Program tapasztalatait fölhasználva indul prevenciós program. Ennek megvalósítása érdekében új eszközöket vásárolnak, képzéseket és lakossági tájékoztató kampányokat szerveznek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

hódmezővásárhely