Koronavírus: gyógyszeres terápiát fejlesztenek Magyarországon

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: gyógyszeres terápiát fejlesztenek Magyarországon

Gyógyszeres terápia kifejlesztésére alakul magyar konzorcium. Az együttműködés célja egy olyan terápiás készítmény létrehozása, amely a fertőzöttek szervezetében semlegesíti a vírust. Az eredmény hosszabb távon biztos hátteret nyújthat és akár több évtizedre is megalapozhatja a koronavírus és a hasonló megbetegedések kezelését Magyarországon.

Magyar konzorcium alakul gyógyszeres terápia kifejlesztésére. A kormányzati támogatással meginduló együttműködés célja nem az immunvédettséget kialakító védőoltás, hanem egy olyan terápiás készítmény létrehozása, amely a fertőzöttek szervezetében semlegesíti a vírust. A szakirodalom alapján az új koronavírus által okozott megbetegedés kezelésére egy fúziós fehérje lehet a leginkább alkalmas. Fejlesztése, a többi gyógyszerkutatáshoz hasonlóan időigényes, számos kockázatot és bizonytalanságot hordoz. Egy sikeres készítményfejlesztés esetén is évekig tarthat, amíg a készítmény piacra kerülhet. Azonban az eredmény hosszabb távon biztos hátteret nyújthat, akár több évtizedre is megalapozhatja a koronavírus és a hasonló megbetegedések kezelését Magyarországon.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a készítmény létrehozását a rendelkezésre álló kutatás-fejlesztési forrásokból támogatja. A konzorcium vezetője az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Immunológiai Tanszéke, tagjai is a hazai felsőoktatási és gyógyszerkutatói szféra meghatározó képviselői.

A meginduló munkában részt vesznek a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Biológiai Intézete és a Szentágothai János Kutatóközpont komoly szaktudással rendelkező kutatói, virológusai. Az együttműködés vállalati oldalát a hazai gyógyszerkutatásban és biotechnológiai fejlesztésben élen járó, megfelelő gyártási kapacitásokkal rendelkező Richter Gedeon Nyrt. és a biotechnológiai fejlesztéseket nemzetközi szinten végző ImmunoGenes Kft. szakemberei adják.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

gyógyszer

koronavírus

járvány

egészség

terápia