Bekeményítettek Velencén: csak maszkban lehet boltba menni

Portfolio   
  Megosztom
Bekeményítettek Velencén: csak maszkban lehet boltba menni

Ha szájmaszk nincs, a rendeltetését, funkcióját betöltő egyéb textil is megfelel, közölte a város közösségi oldalán a polgármester, Gerhard Ákos.

A velencei polgármester, Gerhard Ákos a város közösségi oldalán tudatta, hogy kötelező a szájmaszk viselete a lakosság ellátását szolgáló üzletekben, intézményekben, szúrta ki a Portfolio. Ha szájmaszk nincs, a rendeltetését, funkcióját betöltő egyéb textil is megfelel.

... a koronavírus járvány megelőzése érdekében elrendelem, hogy Velence város közigazgatási területén a lakosság ellátását szolgáló üzletekbe (élelmiszer, gyógyszertár, drogéria, posta stb.) maszkban, ennek hiányában annak rendeltetését, funkcióját betöltő egyéb textil igénybevételével lehet belépni és ott tartózkodni. Az üzletekbe történő bejutás és ott tartózkodás során egymástól a 2 méteres távolságot meg kell tartani! Továbbra is kérem és javaslom, hogy csak halasztást nem tűrő esetben hagyják el otthonaikat!

- áll a felhívásban. Gerhard Ákos utasítása március 25-ével hatályos, és addig az is lesz, míg a veszélyhelyzet meg nem szűnik.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

velence

maszk

bolt

vásárlás