Horrortanya Fejérben: éhen haltak az állatok, miután a gazda eladósodott

HelloVidék   
  Megosztom
Horrortanya Fejérben: éhen haltak az állatok, miután a gazda eladósodott

Az állatvédők legalább 25 szarvasmarha tetemet és számtalan állati csontot találtak szétszórva a helyszínen. Olyan látvány fogadta őket, mintha egy horrorfilm díszletébe csöppentek volna.

Horrortanyára bukkantak az állatvédők Fejér megyében, Sárszentmihály közelében, számolt be az RTL Klub híradója. Egy névtelen bejelentés miatt szálltak ki a helyszínre, ahol

Úgy tudni, a gazda több éve eladósodott, és az állatok éhen haltak. Az állatvédők ugyan találtak még élő állatokat is a tanyán, de csontsoványak voltak. Szerintük

Az állatvédők a gazdát is megkeresték, aki azt mondta: levélben több hatóságtól is kért segítséget, de nem kapott választ. Nagyjából 40 állat élte túl a borzalmas állapotokat, őket 60 napig még a tanyán tartják karanténban, addig az önkormányzat gondoskodik róluk. Ezután magángazdákhoz kerülnek majd.

A rendőrség állatkínzás gyanúja miatt indított eljárást.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatkínzás

tanya

állatvédők

tetem

csont

szarvasmarha