Egy forintért bérelhető ez a vidéki épület: mutatjuk a feltételeket

HelloVidék   
  Megosztom
Egy forintért bérelhető ez a vidéki épület: mutatjuk a feltételeket

Jelképes összegért lehet bérbe venni az évek óta nem használt Soprontól 6 km-re található harkai vasútállomás épületét. Természetesen, az olcsó bérlésnek vannak feltételei, amiket a bérlőnek a jelképes összegért cserébe a szerződés alapján vállalnia kell - írja a kisalfold.hu.

2012 decembere óta szünetel a személyforgalom a Soprontól 6 km-re található harkai vasútállomáson, így azóta az állomásépület sem funkcionál. A portál információi szerint jelképes összegért lehet bérbe venni az évek óta nem használt állomásépületet.

A GYSEV Zrt., mint az ingatlan vagyonműködtetője úgy döntött, hogy meghirdeti a Sopron külterületi ingatlanból a 307 m2-es állomásépület, valamint a hozzá szorosan kapcsolódó, 1.000 m2-es földterület bérbeadását 1, azaz egy forint havi bérleti díjért. Az ingatlan helyrajzi száma 0424/2, hivatalos elnevezése „kivett közforgalmú vasút és torony, rét és szántó”, a teljes területe több mint 86 ezer négyzetméter.

Természetesen az olcsó bérlésnek vannak feltételei. A bérlőnek a jelképes összegért cserébe a szerződés alapján vállalnia kell, hogy a jelenleg veszélyes műszaki állapotban lévő épületet megfelelő állapotba hozza, majd a bérleti időszakban folyamatosan karbantartja.

A GYSEV Zrt. tervei szerint 15 évre lehet bérbe venni az épületet, ez idő alatt a szerződő felek nem jogosultak a bérleti szerződés egyoldalú felmondására. Bérbevételi szándék esetén a vasúttársaság az épület műszaki dokumentációját rendelkezésre bocsátja és a hasznosításhoz szükséges további adatokról, előírásokról tájékoztatást ad. Érdemes tudni, hogy az országos településrendezési és építési követelmény rendelkezése alapján a közlekedési területen fekvő épületnek a közlekedést kiszolgáló, kereskedelmi, szolgáltató, és szállás jellegű hasznosítása is lehetséges.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

vasút

állomásépület

vasútállomás

harka

sopron

kis-alföld