Nincs megállás: újabb vidéki idősotthonokban ütötte fel a fejét a koronavírus

HelloVidék   
  Megosztom
Nincs megállás: újabb vidéki idősotthonokban ütötte fel a fejét a koronavírus

Két idősotthonban is találtak fertőzött bentlakókat és dolgozókat, közölte a zalaegerszegi polgármester. Rajtuk kívül kívül két hivatalos fertőzött van a városban.

Már egy zalaegerszegi idősotthonban is megjelent a koronavírus - erről a polgármester, Balaicz Zoltán tájékoztatott közösségi oldalán. Mint kiderült, a volt József Attila iskolában működő otthonról van szó: a demens részleg egyik lakója produkált múlt pénteken pozitív tesztet. Az eredmény után a részleget izolálták, az idősek nem mozdulhattak ki a szobáikból. A dolgozóknak előírták a teljes védőfelszerelést, hétvégén pedig valamennyi az ellátottakon és dolgozón egyaránt tesztet végeztek.

Már ennek is megérkezett az eredménye:

A 10 idős ember kórházban van megfigyelés alatt, állapotuk kielégítő, van köztük több tünetmentes is. A megbetegedett dolgozók otthon vannak házi karanténban.

A polgármester azt is közölte, hogy a pózvai városrészben működő, állami szociális otthonban is találtak fertőzött bentlakókat, akiket szintén izoláltak. Az idősotthonok fertőzöttjein kívül két hivatalos fertőzött van a városban, egy egészségügy dolgozó és egy pedagógus.

A polgármester teljes posztja itt olvasható:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

idősotthon

koronavírus-fertőzött

zalaegerszeg