Nincs megállás: újabb vidéki idősotthonokban ütötte fel a fejét a koronavírus

HelloVidék   
  Megosztom
Nincs megállás: újabb vidéki idősotthonokban ütötte fel a fejét a koronavírus

Két idősotthonban is találtak fertőzött bentlakókat és dolgozókat, közölte a zalaegerszegi polgármester. Rajtuk kívül kívül két hivatalos fertőzött van a városban.

Már egy zalaegerszegi idősotthonban is megjelent a koronavírus - erről a polgármester, Balaicz Zoltán tájékoztatott közösségi oldalán. Mint kiderült, a volt József Attila iskolában működő otthonról van szó: a demens részleg egyik lakója produkált múlt pénteken pozitív tesztet. Az eredmény után a részleget izolálták, az idősek nem mozdulhattak ki a szobáikból. A dolgozóknak előírták a teljes védőfelszerelést, hétvégén pedig valamennyi az ellátottakon és dolgozón egyaránt tesztet végeztek.

Már ennek is megérkezett az eredménye:

A 10 idős ember kórházban van megfigyelés alatt, állapotuk kielégítő, van köztük több tünetmentes is. A megbetegedett dolgozók otthon vannak házi karanténban.

A polgármester azt is közölte, hogy a pózvai városrészben működő, állami szociális otthonban is találtak fertőzött bentlakókat, akiket szintén izoláltak. Az idősotthonok fertőzöttjein kívül két hivatalos fertőzött van a városban, egy egészségügy dolgozó és egy pedagógus.

A polgármester teljes posztja itt olvasható:

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

idősotthon

koronavírus-fertőzött

zalaegerszeg