Nincs megállás: újabb vidéki idősotthonokban ütötte fel a fejét a koronavírus

HelloVidék   
  Megosztom
Nincs megállás: újabb vidéki idősotthonokban ütötte fel a fejét a koronavírus

Két idősotthonban is találtak fertőzött bentlakókat és dolgozókat, közölte a zalaegerszegi polgármester. Rajtuk kívül kívül két hivatalos fertőzött van a városban.

Már egy zalaegerszegi idősotthonban is megjelent a koronavírus - erről a polgármester, Balaicz Zoltán tájékoztatott közösségi oldalán. Mint kiderült, a volt József Attila iskolában működő otthonról van szó: a demens részleg egyik lakója produkált múlt pénteken pozitív tesztet. Az eredmény után a részleget izolálták, az idősek nem mozdulhattak ki a szobáikból. A dolgozóknak előírták a teljes védőfelszerelést, hétvégén pedig valamennyi az ellátottakon és dolgozón egyaránt tesztet végeztek.

Már ennek is megérkezett az eredménye:

A 10 idős ember kórházban van megfigyelés alatt, állapotuk kielégítő, van köztük több tünetmentes is. A megbetegedett dolgozók otthon vannak házi karanténban.

A polgármester azt is közölte, hogy a pózvai városrészben működő, állami szociális otthonban is találtak fertőzött bentlakókat, akiket szintén izoláltak. Az idősotthonok fertőzöttjein kívül két hivatalos fertőzött van a városban, egy egészségügy dolgozó és egy pedagógus.

A polgármester teljes posztja itt olvasható:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

idősotthon

koronavírus-fertőzött

zalaegerszeg