Hamis földgáz számlák érkeznek az ügyfelekhez: így ismered fel a csalók küldeményeit

MTI   
  Megosztom
Hamis földgáz számlák érkeznek az ügyfelekhez: így ismered fel a csalók küldeményeit

Csalókra figyelmeztet az NKM Energia Zrt. Az elkövetők valós ügyfélszámlát csatolnak a levélhez, amely új földgázszámla elkészültéről értesít. A szolgáltató hangsúlyozta azonban, hogy a megtévesztő levelek több szempontból eltérnek az eredetitől, ezért érdemes figyelni.

Adathalász csalók küldenek elektronikus leveleket az NKM Energia Zrt.-re hivatkozva. Az elkövetők valós ügyfélszámlát csatolnak a levélhez, amely új földgázszámla elkészültéről értesít.

A szolgáltató kizárólag az ugyfelszolgalat@online.nkm.energy címről küld tájékoztatást számlák kiállításáról. Az NKM földgáz online ügyfélszolgálatának címe https://www.nkmenergia.hu/foldgaz/Ugyfelszolgalat, a csalók viszont a https://nkmenergia-zrt.com/foldgaz/ugyfelszolgalat-hu címre próbálnak irányítani. A szolgáltató hangsúlyozta, hogy az NKM online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérnek bankkártyaadatokat, azokat kizárólag a biztonságos banki felületre átirányítva kell beírni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

csalók

nkm

földgáz

számla

lopás

adathalász

hamis

csalás