Hamis földgáz számlák érkeznek az ügyfelekhez: így ismered fel a csalók küldeményeit

MTI   
  Megosztom
Hamis földgáz számlák érkeznek az ügyfelekhez: így ismered fel a csalók küldeményeit

Csalókra figyelmeztet az NKM Energia Zrt. Az elkövetők valós ügyfélszámlát csatolnak a levélhez, amely új földgázszámla elkészültéről értesít. A szolgáltató hangsúlyozta azonban, hogy a megtévesztő levelek több szempontból eltérnek az eredetitől, ezért érdemes figyelni.

Adathalász csalók küldenek elektronikus leveleket az NKM Energia Zrt.-re hivatkozva. Az elkövetők valós ügyfélszámlát csatolnak a levélhez, amely új földgázszámla elkészültéről értesít.

A szolgáltató kizárólag az ugyfelszolgalat@online.nkm.energy címről küld tájékoztatást számlák kiállításáról. Az NKM földgáz online ügyfélszolgálatának címe https://www.nkmenergia.hu/foldgaz/Ugyfelszolgalat, a csalók viszont a https://nkmenergia-zrt.com/foldgaz/ugyfelszolgalat-hu címre próbálnak irányítani. A szolgáltató hangsúlyozta, hogy az NKM online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérnek bankkártyaadatokat, azokat kizárólag a biztonságos banki felületre átirányítva kell beírni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

csalók

nkm

földgáz

számla

lopás

adathalász

hamis

csalás