Lecsaptak a Heves megyei pizzériára: szörnyű körülmények között készültek az ételek

MTI   
  Megosztom
Lecsaptak a Heves megyei pizzériára: szörnyű körülmények között készültek az ételek

Egy Heves megyében található pizzakészítéssel és házhoz szállítással foglalkozó cég tevékenységét függesztette fel a Nemzeti ÉLelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mivel a szakemberek súlyos higiéniai problémákat fedeztek fel.

Felfüggesztette a Heves megyében található pizzakészítéssel és házhoz szállítással foglalkozó Ász Konyha Kft. tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután a hivatal szakemberei számos súlyos higiéniai hiányosságot tártak fel a helyszíni ellenőrzésnél. A pizzakészítő üzemben több helyiségben erősen szennyezett volt a padozat, az oldalfal és esetenként a mennyezet is, de olyan helyiségeket is találtak a Nébih ellenőrei, ahol pizzásdobozokból készítették a mennyezetet.

A főzőkonyhában koszosak voltak a hűtőterek, néhány helyiségben a polcok is, sőt a higiénikus mosogatás és kézmosás feltételei sem voltak mindenütt adottak. Mindezeken túl szennyezett volt a sütő, a szeletelő, a daráló, a darálóhoz használt tömőfa, a dagasztógép, a tésztanyújtó gép, továbbá a pizzatészta tárolására szolgáló műanyagládák is.

Az élelmiszerkezelésre szolgáló helyiségekben esetenként a technológiához nem kapcsolódó eszközöket tároltak, de még rovar- és rágcsálóirtásra használt méreganyagot tartalmazó doboz is akadt. A Nébih az élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette.

Ezen túlmenően a hatóság 10 tétel nem nyomonkövethető és 5 tétel lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert azonnali hatállyal kivont a forgalomból és elrendelte az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését. Az egység az élelmiszerbiztonsági hiányosságok maradéktalan kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatja a tevékenységét.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

nébih

pizza

pizzéria

heves

heves megye