Koronavírus: megtízszereződött a betegek száma a vidéki otthonban

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: megtízszereződött a betegek száma a vidéki otthonban

A teszteredmények alapján tízszeresére nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Szegedi Vakok Otthonában, ahol így most több mint harmincan betegek- írja a szeged.hu.

A portál információi szerint a teszteredmények alapján megtízszereződött a koronavírus-fertőzöttek száma a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Szegedi Vakok Otthonában, ahol így most több mint harmincan betegek.

Április 28-án az intézményben 31 bentlakó és egy dolgozó PCR-tesztje lett pozitív

– közölte a portállal a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád Megyei Kirendeltsége.

Jelenleg minden beteg tünetmentes. A fertőzött dolgozó otthoni karanténban van a többieket pedig kórházban ápolják. A főigazgatóság szerint más, az illetékességi területén működő intézményekben nincs tudomásuk megbetegedésről. A szegedi intézményben múlt héten jelent meg a vírus, akkor még hárman betegettek csupán meg, majd gyorsan elterjedt a fertőzés a lakók között.


A szegedi otthonban, ahol vak és látássérült embereket, valamint pszichiátriai betegeket gondoznak, a lakók több mint fele a 65 év feletti korcsoportba tartozik. Ez az első olyan időseket is gondozó otthon a Szegeden, ahol hivatalosan is kimutatták a koronavírust.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány

teszt

otthon

szeged