Koronavírus: megtízszereződött a betegek száma a vidéki otthonban

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: megtízszereződött a betegek száma a vidéki otthonban

A teszteredmények alapján tízszeresére nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Szegedi Vakok Otthonában, ahol így most több mint harmincan betegek- írja a szeged.hu.

A portál információi szerint a teszteredmények alapján megtízszereződött a koronavírus-fertőzöttek száma a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Szegedi Vakok Otthonában, ahol így most több mint harmincan betegek.

Április 28-án az intézményben 31 bentlakó és egy dolgozó PCR-tesztje lett pozitív

– közölte a portállal a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád Megyei Kirendeltsége.

Jelenleg minden beteg tünetmentes. A fertőzött dolgozó otthoni karanténban van a többieket pedig kórházban ápolják. A főigazgatóság szerint más, az illetékességi területén működő intézményekben nincs tudomásuk megbetegedésről. A szegedi intézményben múlt héten jelent meg a vírus, akkor még hárman betegettek csupán meg, majd gyorsan elterjedt a fertőzés a lakók között.


A szegedi otthonban, ahol vak és látássérült embereket, valamint pszichiátriai betegeket gondoznak, a lakók több mint fele a 65 év feletti korcsoportba tartozik. Ez az első olyan időseket is gondozó otthon a Szegeden, ahol hivatalosan is kimutatták a koronavírust.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány

teszt

otthon

szeged