A koronavírus új, súlyos szövődményére derülhetett fény: ezek lehetnek a tünetek

MTI   
  Megosztom
A koronavírus új, súlyos szövődményére derülhetett fény: ezek lehetnek a tünetek

A koronavírus és egy ritka gyulladásos gyerekbetegség kapcsolatát vizsgálja az Egészségügyi Világszervezet, mivel már több országból jelentettek fertőzött gyerekeket, akiknél jelentkeztek a súlyos gyulladásos szövődmények.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vizsgálja a koronavírus és egy ritka gyulladásos gyerekbetegség kapcsolatát. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója beszámolt arról, hogy az első értesülések szerint a gyermekbetegség legújabb esetei kapcsolatban állhatnak a SARS-CoV-2 vírussal. Szorosabb együttműködésre sürgette világszerte az orvosokat a tünetegyüttes jobb megértése érdekében.

A WHO főigazgatója hangsúlyozta, hogy jelenleg a legfontosabb a szindróma pontos leírása, kiváltó okainak meghatározása és a lehetséges kezelési eljárások kidolgozása.

Először Nagy-Britanniából jelentették áprilisban a többszörös gyulladással jelentkező tünetegyüttest (MIS-C) gyermekeknél. Időközben több mint száz gyereknél jelentkezett hasonló tünetegyüttes New Yorkban is, és közülük hárman meghaltak. Pénteken a dél-franciaországi Marseille-ből jelentették egy 9 éves gyermek halálát, aki szintén a tünetegyüttesben szenvedett. Március elejétől 135 hasonló esetet regisztráltak Franciaországban. A páciensek életkora egy és tizennégy év között van. Volker Strenger, a grazi egyetemi klinika orvosa szerint Ausztriában két ilyen eset ismert a koronavírussal összefüggésben. Az egyiket Bécsből, a másikat Grazból jelentették, de mindketten meggyógyultak.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány

szövődmények

betegség

gyerekek

fiatalok