Így indul újra a gyerekek kezelése: rengeteg magyar családot érinthet

MTI   
  Megosztom
Így indul újra a gyerekek kezelése: rengeteg magyar családot érinthet

Nyolc-tíz hét után nagyon szigorú feltételek mellett újraindulnak a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által finanszírozott fogszabályozások, ezért van ahol már fel is vették a kapcsolatot azokkal, akiket az elmúlt időszakban nem láttak el.

Nagyon szigorú feltételek mellett újraindulnak a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által finanszírozott fogszabályozások is. Van, ahol már felvették a kapcsolatot azokkal, akiket az elmúlt nyolc-tíz hétben nem láttak el, de sok helyen még nem tudni, mikor folytatódhatnak a kezelések.

A NEAK elmondta, hogy 2019-ben valamivel több, mint 1,1 milliárd forintot fizetett a 18 év alattiak fogszabályozására, míg egy évvel korábban 972 millió forintot. Az ellátás támogatott, de nem teljesen ingyenes, a fogszabályozó eszközt ki kell fizetni, ami az alapellátásban 200-250 ezer forint lehet, míg egy magánpraxisban elérheti az 1,5 millió forintot is.

Szakemberek szerint a gyermekek csaknem 80 százaléka szorul fogszabályozásra a megváltozott táplálkozási szokások miatt. Tavaly a NEAK országszerte 88,5 ezer gyermek fogszabályozását támogatta, a beavatkozások száma meghaladta a 834 ezret.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

gyerek

fogorvos

fogszabályzó

fogszabályozás

egészségügy

koronavírus