A postát és a virágboltot is megpróbálta kirabolni a fegyveres férfi: ez lett belőle

MTI   
  Megosztom
A postát és a virágboltot is megpróbálta kirabolni a fegyveres férfi: ez lett belőle

A bíróság a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak a letartóztatását. Két napon belül kétszer is maszkban és lőfegyverrel rabolt a csongrádi megyeszékhelyen.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírálja 30 napra elrendelte kedden annak a helybéli férfinak a letartóztatását, aki két napon belül kétszer is maszkban és lőfegyverrel rabolt a csongrádi megyeszékhelyen - tájékoztatott a Szegedi Törvényszék szóvivője. Juhászné Prágai Erika közölte, a férfi ellen közfeladatot ellátó személy sérelmére fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete, fegyveresen elkövetett rablás, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult eljárás. A bíróság a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak a kényszerintézkedést.

A megalapozott gyanú szerint a férfi előbb csütörtökön a déli órákban lépett be szájmaszkot viselve az egyik szegedi postára.

Az alkalmazottaknak sikerült a gyanúsított figyelmetlenségét kihasználva a kódos pénzesfiók kinyitását megelőzően kirohanniuk a hátsó ajtón keresztül, és segítséget kérniük a járókelőktől. A férfi ezt látva kerékpárjával elhajtott a helyszínről.

A boltban az eladóra fogta a fegyvert, és a bevétel átadására szólította fel. A nő átadott 5 ezer forintot. Az üzlet hátsó részében tartózkodó alkalmazott eközben mobiltelefonon segítséget hívott, a gyanúsított ezt hallva távozott a helyszínről.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az véglegessé vált.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bűncselekmény

szeged

fegyveres rablás

rabló

maszk

posta

virágbolt