Éles verseny indul a balatoni strandok között: ez lehet a legjobb fürdőhely

HelloVidék   
  Megosztom
Éles verseny indul a balatoni strandok között: ez lehet a legjobb fürdőhely

A héten meghirdetik a strandminősítő versenyt a Balatonon, ahol a különdíjat idén az nyerheti, akit járványügyi szempontból a legbiztonságosabbnak ítél a zsűri. Az eredményre azonban a koronavírus-járvány okozta csúszás miatt júliusig várni kell - írja az Infostart.

A portál információi szerint kis csúszással, de a héten meghirdetik a balatoni Kék hullám zászló strandminősítő versenyt, ahol idén az lesz a legjobb, az nyeri el a különdíjat, aki járványügyi szempontból a legbiztonságosabb. A Balatoni Szövetség titkára, Fabacsovicsné Kovács Krisztina elmondta, hogy a júniusi helyszínbejárást végző bizottság tagjai lesznek a Magyar Turisztikai Ügynökség képviselője és a kormányhivatal népegészségügyi szakembere is. Az eredményhirdetés azonban a járványhelyzet miatti csúszás okán csak július elején, a főszezonban lesz.

Kiderült az is, hogy újra meghirdetik a két éve elindított, sikeres építészeti díjpályázatot is, és megválasztják Az év balatoni házát. Lombár Gábor a Balatoni Szövetség elnöke arról is beszámolt, hogy az elnökség levélben kéri a kormányt és az országgyűlési képviselőket, hogy vegyék figyelembe a jövő évi költségvetés tárgyalásánál, hogy a vészhelyzetben hozott kormányzati intézkedések gazdasági hatásai a turizmusból élő települések önkormányzatait az átlagosnál négyszer-ötször jobban sújtják.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

strand

strandolás

balaton

verseny