Ez sok mindent megváltoztathat: nagy dobásra készül a rendőrség a Balatonnál

HelloVidék   
  Megosztom
Ez sok mindent megváltoztathat: nagy dobásra készül a rendőrség a Balatonnál

Hamarosan közművesítik Marcaliban az új ipari parkban lévő, kenyérgyár mögötti telket, a tervezési folyamat is megindult már. Országszerte új légibázisokat létesítenek, a somogyi városban lehet az első.

Összesen kilenc új légibázis létesül hamarosan országszerte, amelyek közül a marcali bázis lehet az első. A város ugyanis egy hektáros területet adott a Készenléti Rendőrségnek erre a célra, számolt be a sonline.hu. A mentőhelikopterek állomásait 80 kilométer sugarú körönként létesítik, ugyanis jelenleg kevés van a vásárolt légijárművekhez. Sütő László, Marcali polgármestere szerint ehhez a számításhoz a város tökéletesen illeszkedik.

A mentőhelikopterek beszerzéséről a kormány korábban döntött. 2020. január 1-től a korábbiaktól eltérően a Készenléti Rendőrség garantálja a betegellátás folyamatosságát, magát a mentési munkát a Légimentő Nonprofit Kft. végzi, az egészségügyi szakmai munkát az Országos Mentőszolgálat látja majd el.

A mentőhelikopterek jóval gyorsabban érnek el a bajba jutottakhoz a mentőautóknál, így Somogy megyében is azonnal segítséget kaphatnak a balesetek sérültjei a marcali fejlesztésnek köszönhetően. Mivel állandó kiszolgáló személyzetre lesz szükség a marcali légibázison, remélhetőleg új munkahelyeket is jelent az észak-somogyi város lakói számára.

A Veszprém megyei bázishoz hasonló működik még Szentesen és Budaörsön.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

légibázis

marcali

légimentés

készenléti rendőrség